19/05/2019

Ontbijt | Frozen yoghurt met aardbei, banaan en blauwe bes

Een goede start van de dag is belangrijk. Door een gezond ontbijt komt je spijsvertering op gang en begin je de dag vol energie. Ik vind het heerlijk om in het voorjaar mijn dag met yoghurt en fruit te starten. Alleen heb ik ’s ochtend weinig tijd en zin om vers fruit te snijden. Tegenwoordig zien we steeds meer diepvriesfruit in de winkel liggen wat een hele handige uitkomst zou kunnen bieden voor een snel en gezond ontbijt . Maar is diepvriesfruit wel zo gezond in vergelijking met vers fruit Lees verder »

06/04/2019

Gepofte aardappel met ei en tonijnmayonaise

Het is dit weekend Pasen en daar horen eieren bij! Er bestaat een hoop onduidelijkheid over de gezondheid van eieren. Zijn ze nu wel of niet gezond en kan je nu beter het gele of witte deel van het ei eten? Dat lees je hier + een heerlijk paasrecept! Lees verder »

27/03/2019

Koolhydraatarm | Witte chili vis met tahin

Deze witte chili vis met tahin maakten we bij Vivi la Vita’s kookworkshop. Hij viel zo goed in de smaak dat ik hem niet kon laten ontbreken op mijn foodblog. Als ik een hele dag heb gewerkt heb ik vaak geen zin meer om uitgebreid in de keuken te staan. Wel vind ik het leuk om doordeweeks nieuwe recepten uit te proberen die niet te ingewikkeld zijn. Daar is deze witte chili vis met tahin uitermate geschikt voor. Lees verder »

17/03/2019

Lunch of Diner | Gegrilde vegetarische toast boordevol groenten

Afgelopen week vertoefde ik in de Franse Alpen om een heerlijk weekje te skiën. Na een hele ochtend skiën had ik wel een goede lunch verdiend. Met skiën verbrand je namelijk wel 450 calorieën per uur! Ik vind dan niets zo lekker als een warme lunch. We aten deze middag bij een nieuw restaurant en ik koos voor de toast végétarienne. Dit was de beste lunch keuze van de hele week, dus bij thuiskomst maakte ik de gegrilde vegetarische toast boordevol groenten gelijk na! Lees verder »

22/02/2019

Home tortilla wraps met coleslaw en gekruide kipstukjes

Ooit gehoord van coleslaw? Dit is van oorsprong een Amerikaanse groentesalade die vaak wordt gebruikt als bijgerecht bij de barbecue. Mijn moeder maakte het vroeger regelmatig en ik ben er gek op! Coleslaw is heerlijk fris en knapperig van smaak en samen met homemade tortilla wraps vormt dit een heerlijke combinatie! Lees verder »

27/01/2019

Nagerecht of broodbeleg | Gebakken appels met kaneel

Altijd hetzelfde beleg op brood of een cracker gaat op den duur vervelen. Vaak krijg ik van cliënten de vraag om meer variatiemogelijkheden te krijgen voor het ontbijt, lunch of beleg op brood. Daarom deel ik deze heerlijke warme gebakken appels met kaneel die binnen 15 minuten klaar zijn! Lees verder »