Foodblog

12/01/2020

Broccolli rijst salade met makreel, pistache, feta, granaatappel & avocado dressing

Januari is de maand van goede voornemens. Gezonder eten, minder snoepen en meer sporten zijn de welbekende. Ook in mijn voedingspatroon was nog wel wat te verbeteren. Ik heb dit jaar het voornemen om dagelijks 1,5 liter water te drinken, minimaal 250 gram groenten en dagelijks 2 stuks fruit te eten. Om wat makkelijker aan mijn doel 250 gram groenten te komen maakte ik deze Broccolli rijst salade met makreel, pistache, feta, granaatappel & avocado dressing. Erg lekker als lunch of avondmaaltijd en je hebt gelijk je portie groente binnen. En misschien helpt dit recept jou ook wel om je gezonde doelen na te streven! Lees verder »

Hoofdgerechten, Koolhydraatarm
01/11/2019

Kip shoarma schotel met zoete aardappelfrites

Een tijdje terug at ik deze gezonde kip shoarma schotel bij een vriendin. Ik wist toen gelijk; dit wordt een gerecht voor de foodblog van Vivi la Vita! Want wie houdt er nu niet van kip shoarma?! Voor mij het ultieme comfort food op een vrijdagavond of wanneer ik weinig tijd hebt om te koken Lees verder »

Hoofdgerechten
03/10/2019

3x gezonde snacks voor tussendoor!

Op zoek naar een gezond tussendoortje in de supermarkt? Dat wordt een lange zoektocht. Veel repen die geclaimd worden als ‘’gezond’’ bevatten vaak veel toegevoegde suikers en zijn laag in vezel. Daarom kreeg ik het idee om drie snacks voor tussendoor te maken die écht gezond zijn. Met fruit, noten en zaden in de hoofdrol! Lees verder »

Voor bij de borrel, Zoete lekkernijen
23/08/2019

3x gezonde salade dressings

Er zijn oneindig veel soorten dressings. Zuur, zoet, pittig of zout, bij iedere salade past weer iets anders. Kant- en klare dressing uit de supermarkt bevat in de regel veel zout en toegevoegd suiker. En dat is overbodig, want zonder deze toevoegingen kan je binnen 5 minuten een gezonde dressing maken die vaak nog veel beter van smaak is! Hieronder lees je hoe je een basisdressing maakt én heb ik drie van mijn favoriete dressings voor je gemaakt! Lees verder »

Salades, Sauzen & Kruidenmix
19/05/2019

Frozen yoghurt met aardbei, banaan en blauwe bes

Een goede start van de dag is belangrijk. Door een gezond ontbijt komt je spijsvertering op gang en begin je de dag vol energie. Ik vind het heerlijk om in het voorjaar mijn dag met yoghurt en fruit te starten. Alleen heb ik ’s ochtend weinig tijd en zin om vers fruit te snijden. Tegenwoordig zien we steeds meer diepvriesfruit in de winkel liggen wat een hele handige uitkomst zou kunnen bieden voor een snel en gezond ontbijt . Maar is diepvriesfruit wel zo gezond in vergelijking met vers fruit Lees verder »

Lunch, Ontbijt

  • Categorie

  • Voorkeur