27/01/2019

Nagerecht of broodbeleg | Gebakken appels met kaneel

Altijd hetzelfde beleg op brood of een cracker gaat op den duur vervelen. Vaak krijg ik van cliënten de vraag om meer variatiemogelijkheden te krijgen voor het ontbijt, lunch of beleg op brood. Daarom deel ik deze heerlijke warme gebakken appels met kaneel die binnen 15 minuten klaar zijn! Lees verder »

19/11/2018

Intermittent fasting

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief al te lezen was, ben ik twee weken bezig geweest met ‘’intermittent fasting’’.  Ben je benieuwd naar wat intermittent fasting inhoudt, hoe ik het zelf heb ervaren en of ik het wel of niet kan aanraden? Lees dan snel verder!   Lees verder »

16/11/2018

Koolhydraatarm | Rode bietensalade met granaatappel, feta en munt

Ik was vroeger altijd gek op rode bieten Toen ik laatst door de supermarkt liep en ze in de schappen zag liggen bedacht ik mij eigenlijk nooit meer rode bieten te maken Zonde, want je kan er zoveel lekkers mee koken. Uiteraard heb ik ze gelijk in mijn mandje gelegd en er deze heerlijke rode bieten salade met granaatappel, feta en munt van gemaakt! Lees verder »

01/11/2018

Koolhydraatarm | Pompoen-courgette lasagne met ricotta, rundergehakt en salie

Laatst stuitte ik op kant-en klare pompoen lasagnebladen en heb ze gelijk in huis gehaald, want hier wilde ik iets nieuws mee gaan maken! Wat precies wist ik nog niet, maar meestal doe ik t.z.t. wel wat inspiratie op. Deze inspiratie kwam afgelopen weekend van mijn moeder die een heerlijke combinatie met pompoen maakte. Benieuwd naar het recept van deze pompoen-courgette lasagne met ricotta, rundergehakt en salie? Lees dan snel verder! Lees verder »

18/10/2018

Gastblog van Hilde | Dadelkoek met pecannoten, kokos en speculaaskruiden

Voor de wandeling met cliënten vroeg Vivienne of ik iets lekkers wilde bakken zonder toegevoegde suikers. Dat was nog best een lastige opgave! Wanneer je namelijk denkt aan iets lekkers voor bij de koffie, ga je al snel over naar iets zoets. En zoet betekent over het algemeen veel bewerkte suiker. Persoonlijk bak ik daarom heel graag met dadels of banaan. Dit zijn namelijk onbewerkte producten die van nature een zoete smaak geven aan een gerecht. Benieuwd naar wat ik heb gemaakt en of het bij de cliënten in de smaak viel? Lees dan snel verder! Lees verder »

27/09/2018

Gebakken rijst uit de oven met munt en granaatappel-olijvensalsa

Rijst staat bij ons niet wekelijks op het menu. Niet omdat ik rijst niet lekker vind, maar omdat rijst bij mij 9 van de 10 keer mislukt. Ook al denk ik de receptuur te volgen, de rijst is of te plakkerig, te droog of ik gooi per ongeluk de helft weg tijdens het afgieten. Maar toen ik deze rijst uit de oven in de delicious zag staan moest ik het uitproberen Deze rijst uit de oven met munt en granaatappel-olijvensalsa zou namelijk niet kunnen mislukken. En dat deed het ook niet ;-) Lees verder »

16/09/2018

Kokos-spelt pannenkoeken met limoenyoghurt & rood fruit

Als je aan mij vraagt wat het lekkerste is wat ik heb gegeten op vakantie in Indonesië dan kan ik maar aan één ding denken: kokospannenkoeken! Dus dat werd zelf experimenteren in de keuken. Deze kokospannenkoeken met limoenyoghurt en aardbeien zijn vrij van toegevoegde suikers en rijk aan vezel en eiwit door het gebruik van speltmeel en yoghurt. De limoen en aardbeien maken de kokospannenkoekjes lekker fris en zoet van smaak. Je kan de kokospannenkoeken eten als ontbijt, maar als lunch smaken ze minstens even lekker! Lees verder »