Diëtistenpraktijk Vivi la Vita richt zich op een brede doelgroep van jong tot oud. U kunt u terecht voor een persoonlijk voeding- en dieetadvies op maat. Wanneer u zelf niet in staat bent om de praktijk te bezoeken of de voorkeur geeft aan een consult bij u thuis dan kan ik naar u toekomen in uw eigen leefomgeving.

Mocht u het druk hebben of veel reizen dan biedt Vivi la Vita de mogelijkheid om de individuele begeleiding online uit te voeren door middel van telefonisch, email- of Skype consult.

Jolanda, 41 jaar
Veganistisch eetpatroon & de wens om 3 kg af te vallen bij een gezond BMI

Drie kilo afvallen. Het lijkt een simpele doelstelling, maar dat is het niet. Vivienne heeft mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon en eetgewoontes. Door haar advies weet je anders kan doen in je voeding om je doelstelling te bereiken. Vivienne ging moeiteloos en doeltreffend mee in mijn veganistische leefstijl. Ze kwam met goede alternatieven om mijn eet- en voedingspatroon aan te passen. Ook heeft ze mij geholpen met wanneer wat te eten, hoe te eten en welke hoeveelheden. Dit heeft mij veel inzicht gegeven. Ook heb ik veel gehad aan haar raad om producten te vervangen waarbij er goede alternatieven werden geboden. De positieve gesprekken met Vivienne hebben ervoor gezorgd dat ik gemotiveerd was om met mijn doelstelling bezig te blijven en mijn nieuwe eetgewoonten te integreren in mijn levensstijl wat ook heeft geresulteerd in 3 kg gewichtsverlies.

Dankjewel Vivienne!!

Ramonda, 32 jaar
Overgewicht

In mei 2020 ben ik voor de eerste keer bij Vivienne geweest. Ik was benieuwd naar hoe het ging met mijn lichaam, wat was mijn echte leeftijd? Ik was zo nieuwsgierig..
Toen kwam het moment. Mijn metabolische leeftijd was 49 terwijl ik eigenlijk 31 jaar was. De knop moest om, maar wat moest er gebeuren? Bij mij was het vooral meer gaan eten door middel van tussendoortjes. Dit zorgde ervoor dat mijn verbranding werd gestimuleerd. Nu bijna 1 jaar verder is mijn metabolische leeftijd gedaald naar 22 jaar! Mijn gewicht is met bijna 20 kg afgenomen en heb ik weer een gezond gewicht. Ik ben nu zo blijf met mijn lichaam en ik zit heel goed in mijn vel.

Ik zou het iedereen aanbevelen om een bezoek te plannen bij Vivienne!

Dankjewel!

Frits, 59 jaar
Diabetes, verhoogd cholesterol & overgewicht

Na een bourgondische levensstijl werd bij mij op mijn 59e levensjaar in maart 2020, Diabetes type 2 en een veel te hoog cholesterolgehalte vastgesteld. Dat was even schrikken en brak er voor mij toch een angstige periode aan. Ik ben meteen met de voorgeschreven medicijnen aan de slag gegaan en om de 2 dagen mijn bloedsuiker gemeten. VEEL TE HOOG!!!  Mijn praktijkondersteuner gaf aan dat het op mijn leeftijd moeilijk zou worden om van deze vorm van ouderdomsdiabetes af te komen. Zij vroeg mij of het een idee was om i.v.m. mijn overgewicht een diëtiste te bezoeken. Ik wilde dit wel maar wist ook dat ik met de billen bloot moest betreft mijn ongezonde eetgewoontes. Zo kwam ik in contact met diëtiste Vivienne van Vivi la Vita. Vivienne is een leuke spontane meid die mij al vanaf het eerste moment op mijn gemak stelde. Na een eerste ontmoeting van een uur was het mij al meteen duidelijk ”Dit wordt zwaar”. Na heel veel tips van Vivienne betreft gezonde en koolhydraatarme producten ben ik met enige tegenzin begonnen met mijn voorgeschreven dieet. Ik zag er als een berg tegenop en was er vrij zeker van dat dit niet ging lukken. Mijn lieve partner Marianne deed vol enthousiasme mee met het dieet en de eerste kilo’s vlogen eraf. Om de paar weken ging ik weer naar Viviennes praktijk voor een peptalk en het meten van mijn gewicht.  Deze bezoekjes waren voor mij fantastisch daar ik super trots was als ik Vivienne’s praktijk weer verliet. Weer een paar kilo kwijt en een bekende veer in mijn ….  ;) Ik ben inmiddels 21 kilo kwijt en bij een van mijn laatste bloedtest bleek dat ik geen diabetes meer had en dat mijn cholesterolwaarde perfect was. Ik ben er super blij mee en apentrots. Ik bezoek nu nog met regelmaat Vivi la Vita voor gewichtscontrole en een praatje en zie het als stok achter de deur voor het niet terugvallen in oude gewoontes.

Ik wil iedereen aanraden die kampt met overgewicht, diabetes etc. toch een diëtiste te bezoeken. Het is even door de zure appel heen bijten. Je leven verandert compleet incl. op zijn tijd een fricandelletje, kroketje en een stuk vlaai. Het leven blijft echt leuk!

Lieve Vivienne, ik wil je nogmaals bedanken voor je adviezen en je hulp tijdens mijn afvalrace. Je hebt me geweldig gecoacht!! Toppertje!!

Groet, Frits

Ger, 75 jaar
Obstipatie en winderigheid

Via mijn huisarts ben ik bij Vivienne terecht gekomen. Ik had al een hele tijd last van obstipatie en dagelijks veel last van winderigheid. Ik vond dit erg vervelend, omdat deze klachten ook van invloed waren op mijn sociale leven. Samen met Vivienne hebben we mijn eetpatroon doorgenomen en heb ik na de eerste afspraak enkele aanpassingen verricht om mijn basisvoeding te verbeteren. Ik heb gelet op minder koekjes en vetten in mijn voeding en ben meer eiwitten en vezels uit groenten en fruit gaan eten. Dit gaf na 1 maand gelijk een verbetering van mijn stoelgang. Mijn winderigheid bleef. Toen heb ik mijn yoghurt van de ochtend naar de middag verschoven en was ook de winderigheid helemaal weg. Door een gezonder eetpatroon met minder suiker en vet ben ik ook nog 3,5 kg afgevallen wat ik als een fijne bijkomstigheid beschouw. Ik ben erg blij met de begeleiding van Vivi la Vita waarin we samen op een haalbare manier hebben gekeken wat ik kon verbeteren in mijn eetpatroon. Mét het gewenste resultaat!

Bedankt Vivienne!

Lieke, 23 jaar
Overgewicht en buikklachten

Drie maanden geleden ben ik bij Vivienne gestart. Door de prettige consulten en ook voorbeelden van producten die ik bij de supermarkt makkelijk kan halen was ik gemotiveerd om weer gezond te gaan eten. Waar het eerst niet lukte om af te vallen en op gewicht te blijven is het met de adviezen van Vivienne wel gelukt. Het kennis maken met nieuwe producten en een beter beeld te krijgen wat wel en niet goed voor mij is heeft mij hierbij goed geholpen. Ook is Vivienne een prettig persoon om mee te praten en legt ze alles duidelijk uit. Mijn ervaring is dus heel positief en ben ik de afgelopen 3 maanden 12,5 kg afgevallen! Het lukt het mij goed om het nu stabiel te houden.

Bedankt voor alle hulp!

Groetjes,
Lieke

Brenda, 47 jaar
Obesitas

2,5 jaar geleden was ik mijn overgewicht helemaal zat en had geen zin meer in een nieuw dieet, omdat ik door alle jaren heen daarmee wel was afgevallen maar ook weer meer was aangekomen. Via internet kwam ik bij Vivienne uit en vroeg haar hulp bij een gezond eetpatroon, omdat ik dus door alle diverse diëten het spoor in gezonde voeding en het vertrouwen in mezelf helemaal kwijt was. Ik wilde weer een gezond en verantwoord eetpatroon om zo langzaam maar zeker af te vallen. Iets wat ik vol kan houden, waar ik me prettig bij zou voelen en dat bij mij en mijn levensstijl past.

Samen keken we naar mijn eetpatroon, alternatieve producten en mijn valkuilen. Ze leerde me ook om niet zo streng te zijn voor mezelf , weer van eten te genieten en dat je ook af en toe trots op jezelf mag zijn. Door haar positieve houding en het vertrouwen in mij kreeg ik langzaam maar zeker ook het vertrouwen terug. Inmiddels ben ik 25 kilo afgevallen en voel me een stuk fitter en zit veel beter in mijn vel. Ook al gaat het een stuk beter vind ik het nog steeds prettig om naar haar  toe te gaan, voor de steun ,nieuwe producten die ze heeft gevonden of recepten aanbevolen waardoor er steeds weer meer variatie komt in mijn eetpatroon.
Vivienne, dank je wel voor de goede adviezen en je positiviteit.

Groetjes Brenda en tot 7 mei!

Isa, 20 jaar
Lactose intolerantie & Prikkelbaar darm syndroom

Ik had al jaren last van buikpijn, maar dit werd steeds erger en ook kreeg ik er andere klachten bij zoals een slechte consistentie van mijn ontlasting en een erg opgezwollen buik. Ik ben uiteindelijk naar de internist gegaan. Hier ben ik getest en hieruit bleek dat ik lactose intolerant ben. Maar helaas, na een lactose-vrij dieet waren de klachten nog niet weg. Toen ben ik door de internist doorverwezen naar Vivienne.

Bij Vivienne ben ik er achter gekomen wat voor voedsel nog meer bij mij voor klachten zorgde. We zijn naast het lactose-vrije dieet ook begonnen met een FODMAP-dieet, en dit hielp! Ze heeft me super fijn en op een duidelijke wijze geholpen. Stapje voor stapje zijn we precies gaan uitzoeken wat voor mij wel en niet werkte, en ben ik nu na een lange tijd eindelijk weer klachten vrij! Ze heeft me super begeleid met wat voor producten fijn zijn om te gebruiken, waar ze te krijgen zijn, en hoe ik ze zou kunnen gebruiken. Al met al dus super tevreden over de hulp en begeleiding van Vivienne

Peggy, 37 jaar
Prikkelbaar darm syndroom

Met heftige maag- en darmklachten en de diagnose van het prikkelbaar darmsyndroom kwam ik bij Vivi la Vita terecht.

Vanuit de huisarts werd het FODMAP arme dieet geadviseerd. Vivi la Vita is momenteel de enige diëtiste in de nabije omgeving die hierin is gespecialiseerd. De mooie praktijk in het gezondheidscentrum Leuken stelt je op je gemak met de huislijke inrichting. Vivienne is een kundige diëtiste die eerst het probleem goed inventariseert en op een zeer realistische en haalbare manier een behandelplan opstelt waarmee ze eerst goed kijkt wat je zelf lekker vindt om te eten. Dankzij haar had ik binnen 2 weken een rustige buik met toch lekker eten. Geen klachten. Vanaf dat moment werd het tijd om te gaan ontdekken welke voedingsgroepen mijn klachten veroorzaken. Spannende tijd maar met geweldige begeleiding. Hierdoor kreeg ik het vertrouwen dat ik ondanks de voedingsmiddelen die klachten veroorzaken toch heel lekker kan eten. Ze zoekt naar oplossingen zodat je toch heerlijk gevarieerd kunt eten zonder klachten te krijgen en geeft meer dan voldoende suggesties om eens iets anders te proberen waardoor er voldoende variatie in je eetpatroon ontstaat.

Ik ben Vivienne dankbaar voor de TOP begeleiding waardoor ik nu klachtenvrij kan genieten van eten en daardoor zowel lichamelijk evenals geestelijk mijn vertrouwen volledig terug heb gekregen.

-Peggy-

Paul, 51 jaar
Obesitas & een verhoogde bloeddruk

Via mijn praktijkondersteuner ben ik bij Vivienne terecht gekomen. Door minder beweging was ik in 3 jaar tijd 20 kg aangekomen en voelde mij er niet prettig bij. Daarbij had ik een verhoogde bloeddruk waarvoor ik medicatie gebruikte. In het verleden ben ik al eens 8 kg afgevallen, maar het lukte mij niet om dit op de lange termijn vol te houden. Na een fijn gesprek met Vivienne hebben we een plan opgesteld voor mijn voeding. Ik ben er direct serieus mee aan de slag gegaan. Door regelmatiger te eten en minder suikers te gebruiken en meer eiwitten ben ik het afgelopen jaar 21,5 kg afgevallen! Ik voel mij een stuk energieker en ben inmiddels helemaal van mijn medicatie voor de hoge bloeddruk af waar ik erg blij mee ben. Ik heb de begeleiding van Vivienne als prettig ervaren. Ze luistert goed en denkt mee in mogelijkheden die bij jouw eet- en leefpatroon past. Ik heb er daarom ook vertrouwen in dat ik dit nieuwe eetpatroon vol blijf houden.

Bedankt Vivienne!

Linda, 38 jaar
Prikkelbare darm syndroom

Sinds mijn puberteit heb ik altijd darmklachten gehad; obstipatie, pijnlijk opgeblazen buik, krampen etc.
Ik ben hiervoor vaak naar de huisarts en internist geweest. Uiteindelijk heb ik een lactose-intolerantie onderzoek gehad waaruit geen intolerantie bleek. Conclusie: een overgevoelige dikke darm. Zo heb ik al die jaren aangemodderd en mijn klachten verergerden steeds verder. Bij een diëtist ben ik een aantal jaren geleden in behandeling geweest maar ook zij kon niet achter de oorzaak komen, sindsdien heb ik koemelk uit mijn dieet geschrapt, een lastige aanpassing, die achteraf niet nodig was geweest!

Toen hoorde ik van een collega met het prikkelbare darm-syndroom dat ze bij Vivienne was geweest, mét positief resultaat!
Ik ben me gaan inlezen in het FODMAP dieet en heb een afspraak bij Vivienne gemaakt. Het FODMAP dieet is geen eenvoudig dieet, je moet er 100% voor gaan en dat wilde ik!

Omdat Vivienne eerst mijn normale eetpatroon onder de loep nam en me leerde hoe ik bepaalde ingrediënten kon vervangen, bepaalde andere producten kon kopen die ik ook lekker vond en welke app’s en sites me door het dieet zouden helpen, lukte het me om een goede start te maken. Vivienne was altijd beschikbaar wanneer ik vragen had, via telefoon of mail. Ze reageerde altijd erg snel en haar adviezen waren altijd praktisch van aard. Ze hielp me de foutjes in mijn productkeuze op te sporen, bood alternatieven aan, gaf recept tips etc. Héél erg fijn.
Doordat haar adviezen zo makkelijk toepasbaar waren ging ik, na de eliminatieperiode, vrij snel door de herintroductiefase heen.
Twee maanden na de start van het dieet had ik inzicht in hoe mijn darmen functioneren, wat ze wel en vooral ook níet kunnen verdragen. Ik houd me nu aan een FODMAP-arm dieet en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

Ik eet lekker en gezond en vooral wat bij míj past!  

Chayenne, 21 jaar
Ondergewicht

Vivienne heeft mij enorm goed geholpen. In mei 2019 ben ik doorverwezen naar Vivi La Vita met de wens om aan te komen in gewicht. Eerder ben ik bij een andere diëste geweest, helaas met matig resultaat. Mijn gewicht was destijds 47,4 kg (BMI17,6). Een voedingsschema was geen optie voor mij, omdat grote veranderingen in mijn eetpatroon averechts werken. Het fijne aan Vivienne is, dat ze goed luistert, veel kennis en inzicht heeft over wat de beste aanpak is. Mijn voedingsschema werd aangevuld met flesjes drinkvoeding (nutridrink) wat mij enorm heeft geholpen met aankomen in gewicht. Vivienne gaf ook goede tips om producten uit te kiezen met een hoog percentage in gezonde vetten en eiwitten. Met telkens kleine veranderingen in mijn eetpatroon nam het gewicht al vrij snel toe. In januari heb ik mijn laatste weegmoment gehad. Ik ben van 47,4 kg naar 54,9 kg gegaan (BMI 20,0). Mocht ik in de toekomst nog vragen hebben of graag een afspraak willen maken dan ga ik sowieso terug naar Vivi La Vita. Vivienne, bedankt voor de goede zorgen!

Edu, 64 jaar
Obesitas & verhoogd cholesterol

Drie jaar geleden ben ik op advies van mijn praktijkondersteuner Maria naar Vivienne doorverwezen, omdat mijn cholesterolwaarden en gewicht te hoog waren. Ik kon niet tegen de cholesterolverlagende medicatie, omdat ik hierdoor veel last van spierpijn kreeg. Op dat moment woog ik 97 kg en had ik een BMI van 33,2kg/m2 (obesitas).
Gedurende mijn bezoeken aan Vivienne kreeg ik veel informatie over gezonde voeding en het lezen van etiketten. Dit zorgde ervoor dat ik bewuster boodschappen ging doen en producten koos die mijn gewicht verlaagden. ‘’Let op de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten ‘’zei ze steeds. Ook begon ik wat regelmatiger te bewegen door te wandelen en fietsen. Iedere keer als ik bij haar op consult kwam wist ze toch weer nieuwe producten tevoorschijn te toveren om te blijven variëren. Door haar adviezen en het hart voor het vak ben ik in 3 jaar tijd 25 kg afgevallen!! Nog steeds ga ik bij Vivienne op consult. Weliswaar niet meer zo vaak als de afgelopen 3 jaar. Als is het maar om even gezellig te praten over het wel en wee van het leven en natuurlijk over mijn gewicht en hoe het gaat met mijn eetpatroon.

Vivienne, hierbij wil ik je hartelijk danken voor je wijze lessen. Ik vond en vind nog steeds alle consulten bij jou even gezellig en leerzaam. Door jou ben ik bewuster gaan omgaan met mijn voeding en gewicht. Wat mij altijd bij zal blijven is: gewicht op peil houden! Natuurlijk zondig ik wel eens, maar daarna let ik weer bewust op. Mijn gewicht blijft goed op peil en daar ben ik blij om.

Nogmaals; bedankt voor de leerzame consulten en gezellige tijd!

Groeten en tot april!

Rachel, 51 jaar
Maag-darmproblemen & Lactose intolerantie

Ik was niet al te enthousiast over het gaan naar een diëtiste aangezien ik eerder geen positieve ervaring heb gehad.
Toen ik bij Vivi la Vita kwam was het een geheel nieuwe en positieve ervaring voor mij. Mijn internist had aanbevolen om naar een diëtiste te gaan vanwege maagproblemen. Vivienne gaf het advies om lactose uit mijn voeding te halen om te kijken of ik hier mogelijk gevoelig voor kon zijn. Ik heb toen een lactosevrij dieet gevolgd en na één week voelde ik het verschil. Ik had helemaal geen buikklachten meer en voelde mij stukken beter. Briljant! Plus ik verloor ook gewicht door het krijgen van een gezonder eetpatroon.

Over het algemeen een hele positieve ervaring en Vivienne is super vriendelijk!!

Groetjes, Rachel

Leon, 48 jaar
Onregelmatige stoelgang, buik- en maagklachten, verhoogd cholesterol

Met Vivi La Vita heb ik een uitstekende keuze gemaakt. Via de huisarts ben ik doorverwezen, omdat ik kampte met een onregelmatige stoelgang en buik- en maagklachten gedurende het eten. Vivienne geeft een deskundig voedingsadvies op maat. Ze werkt niet op basis van statistieken maar patiëntgericht waardoor ze voedingsadvies op maat kan leveren. Door goed en regelmatig te evalueren, kan ze zich een goed beeld vormen van haar patiënten, hun leefwijze en voedingspatronen en kunnen voedingsadviezen op maat worden gesteld. Ze besteed ruimschoots aandacht en tijd aan haar patiënten en biedt veel mogelijkheden tot het maken van afspraken. Hetzelfde geldt voor de manieren waarop er met haar kan worden gecommuniceerd i.v.m vragen en het maken van afspraken. Een overzicht van de meetresultaten krijg je indien gewenst mee. Ik vind het ook fijn dat ze periodiek een resultatenoverzicht genereert voor de patiënt en verwijzer en dat ze de zorgverzekeringvergoedingen bewaakt. Inmiddels heb ik een gezonder en regelmatiger eetpatroon waardoor mijn klachten sterk zijn verminderd en ik daarbij 2 kg vetmassa ben verloren.

Kortom: ik kan iedereen Vivi La Vita van harte aanbevelen!!!

Frits, 73 jaar
Diabetes type II, nierfalen en hypertensie

Ik heb een erg leuke en goede ervaring met diëtiste Vivivienne. Ze luistert goed en spreekt nimmer in de vorm van ”je moet dit of dat”. Ze motiveert de cliënt enorm op een open, professionele en eerlijke manier met een vleugje humor hetgeen mij zeer aansprak. Ik heb tot op heden geen enkel probleem gehad met de aanpassingen in mijn voedingspatroon hetgeen samengesteld werd in overleg met mij en mijn echtgenote. Vivi la Vita kan ik van harte warm aanbevelen. Ik ben nu in 1,5 jaar tijd 10 kg kwijt, mijn bloedsuiker is omlaag en ik voel me weer lekker in mijn vel! Vivienne nogmaals hartelijk dank voor je goede zorgen. 

Groeten, Frits

Thom, 69 jaar
Diabetes mellitus type 2 & Overgewicht

Februari 2016; mijn bezoek aan Dorien de praktijkondersteunster. Na enig wikken en wegen werd besloten om me aan te melden bij een diëtiste; mijn gewicht nam langzaam maar zeker toe en omvang van mijn buik nog meer. Mijn gewicht was ruim 85 kg en de bloedsuikerwaardes lagen ook veel te hoog: nuchter 8,9.

Maart 2016: mijn eerste gesprek bij Vivienne. We bespraken mijn eetgewoontes waar nog veel aan te verbeteren was. We namen door hoe we mijn voeding het beste konden verdelen. Daarop volgend kreeg ik een dieetadvies mee en werd me gewezen op mijn minder goede eetgewoonten wat er nog best veel waren. Ook het prikken van de bloedsuikerwaarden voor en na eten en voor het slapen gaan zat er niet in; het waren nog geen gewoontes geworden.

Vivienne heeft me de afgelopen tijd geleerd dat je niet in één keer rigoureus je eetgewoontes moet veranderen, maar stap voor stap.

In juli 2016 kreeg ik informatie over hoe je optimaal kunt genieten van eten. Bijvoorbeeld door het gebruiken van alle zintuigen, je genot in plaats van calorieën te tellen en je genot verlengen door langzamer te eten. Samen met mijn vrouw hebben we deze richtlijnen in de praktijk gebracht en het werkt absoluut! Natuurlijk lukt dit niet altijd maar het gaat steeds beter en het eten smaakt ook veel lekkerder en het is gezelliger aan tafel.

Na het invullen van mijn voedingsdagboek heeft Vivienne de hoeveelheid koolhydraten berekend waardoor ik beter inzicht kreeg in de goede en de minder goede dingen in mijn eetpatroon. Ook heb ik geleerd om op een juiste manier etiketten te lezen. Wanneer ik nu mee boodschappen ga doen dan letten mijn vrouw en ik heel goed wat er bovenaan staat of er veel ….OSE in zit.
Januari 2019: mijn gewicht is  met 10 kg afgenomen, de bloedsuikerwaardes zijn flink verbeterd met als gevolg dat ik nu nog maar 2 tot 3 keer per dag insuline hoef te spuiten i.p.v. 4 keer per dag. Intussen ben ik ook gaan sporten: 3x per week 1 uur per keer en vindt dit erg leuk. Ook voel ik mij fitter en heb veel minder spierpijn. Al met al ik ben super tevreden met mijn gewicht, mijn waardes en mijn fitheid.

In 3 jaar tijd dankzij de begeleiding, ondersteuning en begrip van mijn diëtiste ben ik al heel ver gekomen en wil dit absoluut volhouden en daar waar mogelijk nog iets verbeteren.

Dank je Vivienne.

Patricia, 44 jaar
Hoge bloeddruk, overgewicht

Febr 2017 ben ik door mijn POH Maria doorverwezen naar Vivienne. Omdat ik hoge bloeddruk had en verhoogd familiair belast ben en overgewicht had. Samen zijn we op zoek gegaan naar een juiste verdeling van mijn voeding en wat er nog aan mijn voedingspatroon verbeterd kon worden. Ik heb een gezin met echtgenoot en 2 opgroeiende zonen en ik wilde niet 2 verschillende potjes moeten gaan koken. En het moest ook wel vol te houden zijn. Ook hebben we gekeken wat mijn eerste streefdoel zou zijn. Ik wilde proberen om 1 jaar verder ongeveer 10kg af te zijn gevallen en dat is me gelukt, Ik ben nu 1,5 jaar bezig en 13 kg afgevallen dankzij de goede begeleiding van Vivienne. Die begeleiding heb ik ook echt wel nodig om een stok achter de deur te hebben en niet weer te vervallen in mijn oude eetpatroon. Elke controle wordt er gevraagd hoe het de afgelopen periode is gegaan en waar eventueel nog iets verbeterd of veranderd kan worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik op mijn oude gewicht terecht zal komen dankzij de goede en fijne begeleiding van Vivienne. Ik kan haar bij iedereen aanbevelen.

Marlie, 55 jaar
Diabetes mellitus type 2 en overgewicht

Via de huisarts ben ik bij Vivienne terecht gekomen. Dat is nu ruim een jaar geleden en het bevalt goed. Ik ben nu 6 kg afgevallen wat ik zelf heel netjes vind. Ik hou namelijk wel van een wijntje en wat lekkers erbij. Door er toch bewust rekening mee te houden gaat het goed. Je leert bij Vivienne om anders te eten. Het zijn vaak de kleine dingen die je in je eetpatroon veranderd wat net het verschil maakt. Ook kijk ik in de supermarkt anders tegen producten aan en lees ik eerst het etiket om te kijken wat er in het product zit.

Vivienne stimuleert je ook iedere keer weer en dan ga ik weer met een goed gevoel naar huis!

Groetjes Marlie.

Sonja, 51 jaar
Diabetes mellitus type 2

Via mijn praktijkondersteuner ben ik bij Vivienne terecht gekomen, omdat mijn bloedsuiker te hoog was. Daar heb ik een fijn intakegesprek gehad waarin we samen een plan hebben opgesteld en ik direct mee aan de slag ben gegaan. Binnen een paar maanden was mijn bloedsuiker alweer goed op peil. Het heeft mij helemaal geen moeite gekost, omdat ik om de paar uur wat kan eten en je daardoor echt geen honger lijd.

Vivienne geeft goede adviezen en de gesprekken zijn altijd fijn. Ik ben nu anderhalf jaar  bezig en inmiddels 10 kg afgevallen wat mooi meegenomen is! Ik ga inmiddels nog iedere 8 weken naar Vivienne toe, omdat ik het prettig vind om mijn gezondheid in de gaten te houden.

Irma, 72 jaar
Overgewicht & artrose

Mijn naam is Irma. Al vanaf mijn 16e vecht ik tegen de kilo’s en er is weinig wat ik nog niet heb uitgeprobeerd, tot levensgevaarlijke pillen toe. Inmiddels ben ik 72 jaar en heb ik eindelijk mijn eetstijl gevonden. Via mijn dochter kwam ik bij Vivienne terecht. Och, tja dacht ik toen ik haar zag, ze zal wel weer super goed weten hoe het moet. Wat hebben zulke jongen meiden nu voor ervaring en op papier is het allemaal makkelijk. Maar Vivienne heeft een aanpak die mij in de loop der tijd erg aansprak. Wat heel erg belangrijk is, ze luistert naar je. Vivienne heef leuke en lekkere ideeën voor je zonder dat er met een wijzend vingertje wordt gewezen. Doordat ik al zoveel soorten diëten heb uitgeprobeerd en daar ook wel het een en ander van heb opgestoken ga ik wel eens met haar in discussie. Ze legt dan altijd uit waarom en hoe dingen in elkaar steken waardoor ze duidelijk is en mij uit blijft dagen. Ze geeft je bepaalde handvaten waar ik iets mee kan (ook al lukt dat niet altijd).

Ik zal nooit die slanke den worden waar ik ooit naar streefde. Mijn doel is met behulp van Vivienne om mijn gewicht stabiel te houden. En zal ik (als stok achter de deur) steeds bij Vivienne onder controle blijven. Gezond en gevarieerd eten is voor mij heel erg belangrijk zodat het niet saai wordt. Ook beweging is voor mij een must, ik wandel fiets en zwem dan ook graag. Ook de wandelingen die Vivienne organiseert met lotgenoten vind ik fijn. Samen met mensen wandelen die je begrijpen onder het genot van een kop koffie en een lekkernij doen mij altijd goed. Zeker omdat af en toe wat lekkers gewoon MAG!

Wat ik nog even kwijt wilde; je staat er niet alleen voor al zal het altijd een gevecht blijven.

Heel veel succes allemaal! Groetjes, Irma

Henk, 60 jaar
Hypercholesterolemie en een verhoogde glucosewaarde

In november 2016 woog ik 112,7 kg en daarbij kampte ik met een verhoogd cholesterol en een te hoge bloedglucosewaarde! Het advies van mijn huisarts was om contact te zoeken met een dietiste. De eerste afpraak was snel gemaakt in december 2016. Daar had ik een prettig kennismakingsgesprek met Vivienne waarin voedingsadviezen kreeg voor een nieuw eetpatroon. Oei dat was een hele verandering, maar ik ben er toch  mee aan de slag gegaan. De volgende afpraak was 4 weken later. Een klein kilotje was er af(toch een pak suiker werd er gezegd) en vier weken later weer 1 kilo! Het begin was gemaakt en ik kreeg een goed gevoel bij deze nieuwe uitdaging! De prima steun en adviezen die ik kreeg nam ik mee. De volgende afspraak vier weken later ook weer een kilotje er af. Tja zou ik over vier weken misschien onder de 110 kg kunnen duiken? Het werd 109,2 kg. Al bij al niet echt spectaculair maar het voelde wel lekker.Ik begon te wennen en vooral te geloven in de gunstige werking van vis, zuivel, groenten fruit en noten. Ook werd het een uitdaging om lekkere en gezonde recepten te vinden met o.a. minder zout (ik had de zoutpot inmiddels uit mijn keukenkastje verbannen)! Er zijn prima alternatieven om echt lekkere smaakvol te koken. Gestaag ben ik winst blijven behalen tot Juli 2017. Het gewicht was toen 105,6 kg, Vanaf augustus ben ik begonnen met meer te bewegen! Ik wandelde in het begin 2 keer per week  45 min en heb dat opgebouwd naar 5 keer per week. Voeding in combinatie met bewegen heeft voor mij geresulteerd in een gewicht in december 2017 van 96.8 kg!Mijn cholesterol is nu 4,9 mmol/l en de glucose is 4.5mmol/l. Volgens mijn huisarts ben ik uit de gevarenzone en dat klonk voor mij toch wel erg goed moet ik bekennen. Ik hoop dat ik uiteindelijk onder de 95 kg kan duiken,en zo een bijna ideaal gewicht kan realiseren! Volhouden is nu de volgende stap! Laat je hiermee inspireren met de aanpak en adviezen van Vivi la Vita. Dan gaat dat zeker lukken!

Nicole, 56 jaar
Overgewicht

Al jaren heb ik overgewicht. Ieder jaar tijdens de vakantie dacht ik weer; na de vakantie ga ik beginnen met afvallen. Maar al vlug was er weer een jaar voorbij en had ik in die tijd weer niks ondernomen. Tot april 2016. Ik kreeg lichamelijke klachten waardoor de knop om ging en ik een afspraak bij Vivi la Vita maakte. Va via was ik bij Vivienne terechtgekomen. Na een prettige kennismaking ging ik vol goede moed aan de slag. Het ging best wel goed door de fijne begeleiding en advies van Vivienne. Ondanks vier weken vakantie in juni 2016 voel ik 2 kg af. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en 12 kg kwijt. Vivienne verstaat de kunst om altijd iets van de positieve kant te benaderen, ook al viel ik soms niet af of wat minder. Dat vind ik erg prettig. Bij elke controle heeft ze nieuwe tips over producten die ik kan proberen, waardoor ik voldoende variatie heb en het vol kan houden!

Roos, 64 jaar
Hypercholesterolemie & overgewicht

Je word ouder en dat gaat niet zonder ongemakken. Te hoog cholesterol verstopt de aders waarbij ik enkele tia’s heb gehad. Daarbij heb ik artrose in alle gewrichten waardoor ik vaak veel pijn heb. Daarvoor kreeg ik bloedverdunners, cholesterol pilletje en veel pijnstillers. En dat waren nu net de middeltjes waardoor ik mij steeds ellendiger ging voelen. Met de praktijkondersteuner  heb ik het erover gehad dat ik zo graag met de medicijnen wilde minderen, maar dat was geen optie. Wel stelde ze voor om naar een diëtiste te gaan om gezonder te eten.

Ik wist dat ik zo’n 15 kg te zwaar was maar nee, ik wilde niet meer gaan lijnen. Verschillende keren heb ik dat gedaan, maar het was steeds maar van korte duur.

Op aanraden van de praktijkondersteuner ben ik toch naar Vivi la Vita gegaan. Daar heb ik gelijk verteld dat ik niet uit mijzelf was gekomen en er niet achter stond, maar dat het moest van de praktijkondersteuner. Samen hebben we bekeken wat wel en niet goed was voor mij. Vervolgens ging ik naar huis met het gevoel en de motivatie dat ik er aan ging beginnen om van de medicijnen af te komen.

Ik, iemand die nooit melkproducten gebruikte ging aan de brinta pap, at yoghurt en dronk opeens melk. Ik snap er niets van maar omdat ik het voor mijn gezondheid deed lukte het me allemaal. Door de aanpassingen in mijn eetpatroon voelde ik me veel beter.Toen ik daarbij ook af ging vallen ging ik het stiekem leuk vinden en kostte het mij helemaal geen moeite. Inmiddels ben ik mijn overtollige gewicht kwijt (10,7 kg, ben ik van de cholesterolpillen af en zit weer lekker in mijn vel. Vandaag bij Vivienne geweest en kreeg de mededeling dat ik meer mocht gaan eten, nou dat gevoel was heel fijn. Ik die altijd teveel at en snoepte denkt nu bewust na voordat ik iets gebruik. Samen met Vivienne ga ik nu verder om mijn gezondheid op peil te houden. Ik ben Vivienne en de praktijkondersteuner dankbaar dat ze me de goede weg op hebben geholpen. Hartelijk dank.

Theo, 60 jaar
Overgewicht en slaapapneu

Ik was te zwaar. Ik wist het maar het werd ook nog eens bevestigd door de longarts. Mijn apneu zou waarschijnlijk minder worden als mijn gewicht zou afnemen. Afvallen wilde ik wel dus kreeg een verwijzing voor de diëtiste.

Ik beweeg genoeg. Ik fiets, wandel en ren meerdere keren in de week en ben ook nog begonnen met fitness. Mijn probleem is meer wat en hoeveel ik eet en drink. Een lekkere maaltijd, een glaasje wijn of een Belgisch biertje, ik was er altijd voor te vinden.

De afgelopen 9 maanden heb ik onder begeleiding van Vivienne mijn voeding aangepast. Bepaalde producten ben ik minder gaan gebruiken. Sommige werden vervangen door andere lekkere dingen. Ik eet sindsdien gevarieerd en met veel smaak.

Mijn eerste doel heb ik gehaald. Ik ben bijna 20 kg afgevallen! Hierdoor heb ik een veel betere conditie. Afgelopen voorjaar ben ik naar Santiago de Compostella gefietst. Ik kan je verzekeren met 20 kg minder de Pyreneeën over, dat scheelt! Ook het hardlopen, gaat stukken beter.

Nu wil ik mijn gewicht behouden. Er mag nog iets af maar dat hoeft niet. Gewichtsbehoud is voor mij een grotere uitdaging. Het betekent dat ik mijn houding ten opzichte van eten en drinken blijvend wil veranderen, een andere mindset. Het biertje mag nog steeds maar wel iets minder. Samen met de kleinkinderen een ijsje eten prima, maar doe het op andere momenten even niet. Ik wil leren om tussendoor even niets te pakken. Samen met Vivienne ga ik daarmee aan de slag door middel van oefeningen die je mentale instelling ten opzichte van eten veranderen. Gaat het lukken. Zeker weten doe ik het niet maar ik weet zeker dat ik aan de adviezen van Viva la Vita veel zal hebben. Het is een stevige steun in de rug!

Hans, 63 jaar
Diabetes mellitus type 2 en overgewicht

Via de huisarts ben ik bij de praktijkondersteuner terecht gekomen. Uit bloedonderzoek bleek dat mijn suiker veel te hoog was. Ik had hierdoor veel last had van vermoeidheid, gewichtstoename, depressief, een kort lontje en had nergens meer zin in.  Op een gegeven moment woog ik 105 kg en vond dat ik er toen echt iets aan moest doen. Na overleg met de praktijkondersteuning ben ik bij Vivi la Vita terecht gekomen. In het verleden was ik al eens bij een diëtist geweest, maar daar had ik niet zo’n goede ervaring mee. Ik wilde nog één poging wagen en het resultaat mag er zijn. Ik voel me stukken beter, voel mij minder vermoeid en ben inmiddels 13 kg afgevallen in 5 maanden tijd waardoor ik me een ander mens voel.

Ik ben er 100% voor gegaan, maar zonder de steun en het luisterend oorvan Vivienne was mij dit niet gelukt.  Ik heb veel steun gekregen van zowel mijn vrouw als van Vivienne en had voldoende variatiemogelijkheden en heb geen honger hoeven te lijden. Geloof mij, iedereen kan dit. Mijn motivatie om door te gaan is mijn gezondheid.Vivienne is heel gemotiveerd in haar werk en heeft altijd tijd voor je. Vivienne laat de mensen weer lachen en vooral gezond leven!

Matt, 56 jaar
Verhoogde bloedglucosewaarden en een verhoogd cholesterol

Via mijn huisarts werd ik doorverwezen naar een diëtiste. Na wat googlen vond ik Vivi la Vita. De website ziet er duidelijk, overzichtelijk en verzorgd uit. Ook de recensies waren positief. Dit was voor mij de aanleiding om contact op te nemen en een afspraak te maken. Het intake gesprek was vriendelijk en duidelijk. Samen hebben we een plan van aanpak opgesteld. Binnen 3 maanden was mijn bloedsuiker- waarde op het gewenste niveau, mijn cholesterol significant gedaald en ben ik 7,5 kg gewicht verloren. Vivienne geeft een deskundig voedingsadvies op maat. Ze heeft goede en lekkere alternatieven voor minder gezonde producten. Ze stimuleert je door altijd een positieve insteek te kiezen.De evaluatie gesprekken zijn constructief, prettig en met een gezonde dosis humor.

Tjeu, 64 jaar
Obesitas, verhoogde bloeddruk en verhoogd cholesterol

Toen ik mijn broer na een paar maanden zag nadat hij bij Vivienne was geweest hekende ik hem bijna niet meer terug. Zoveel was hij afgevallen! Mijn broer had diabetes en is door het bereiken van gewichtsverlies helemaal van het insuline spuiten afgekomen. Het resultaat van mijn broer motiveerde mij om ook een afspraak bij Vivienne te maken. Ik woog toen 121 kg. Na een eerste goed gesprek met Vivienne is er een energie- en koolhydraatbeperkt dieet voor mij op maat gemaakt. Inmiddels zijn we een jaar en 3 maanden verder en ben ik 25 kg afgevallen! Sindsdien kan ik mijn grote hobby tennissen veel beter uitoefenen doordat ik mij makkelijker kan bewegen en mijn conditie sterk is verbeterd. Ook slik ik veel minder medicatie voor mijn cholesterol en bloeddruk. Het afgelopen jaar is mij goed afgegaan en heb ik weinig moeilijke momenten gehad dankzij Vivienne.

Laurent, 75 jaar
Diabetes mellitus type 2 en overgewicht

Al jaren ben ik onder begeleiding van een diabetesverpleegkundige voor diabetes mellitus type 2. Mijn gewicht en bloedglucosewaarden waren altijd te hoog en mijn medicatie werd verder opgehoogd. Op dat moment heeft de diabetesverpleegkundige mij doorverwezen naar Vivi la Vita.

Tijdens het eerste gesprek met Vivienne werd duidelijk dat ik mijn leefstijl drastisch moest veranderen. Inmiddels ben ik 6 maanden bij Vivienne onder begeleiding. Door regelmatiger te eten en minder grote porties te nemen ben ik 17 kg afgevallen en voel ik mij veel fitter. Mijn bloedglucosewaarde is gedaald en ik gebruik hiervoor nog maar één pil. Ik vind de gesprekken met Vivienne altijd prettig. Ze geeft deskundig advies, denkt echt met je mee en dwingt je niet wat je wel en niet moet doen, maar laat daarin de keuze bij jezelf. Hierdoor weet ze je goed te motiveren en het belang in te laten zien van gezond leven. Vivienne heeft mij geleerd ombewust te leren eten en dat er in het weekend ook zeker ruimte is voor iets lekkers zolang je er maar van geniet.

Wanneer je het moeilijk hebt of nog extra advies wilt kan je haaraltijd bellen. Verder geeft ze altijd een brief met de resultaten mee wanneer ik naar de internist of de diabetesverpleegkundige mee. Ik ben blij dat ik Vivienne heb leren kennen en wil mensen aanraden hetzelfde te doen als ik heb gedaan.

Vivienne, bedankt!

Marlie, 55 jaar
Diny, 64 jaar

8 maanden geleden werd ik door de praktijkondersteuner doorverwezen naar Vivi la Vita. Met lood in mijn schoenen ging ik er naartoe, omdat ik geen goede ervaring met diëtisten had. Bij Vivi la Vita ging het gelukkig op een andere manier. Ik ben heel tevreden over de tips en vooral de manier waarop Vivienne mij begeleid. Ze biedt altijd een luisterend oor wat ik als prettig ervaar. Momenteel ben ik enkele kilo’s lichter en maak een veel bewustere keuzes waar ik achter sta. Dit heeft geresulteerd in een ander leven waarin ik meer onderneem en een positiever zelfbeeld heb.

Dank aan Vivienne!

Bernadet, 58 jaar
COPD en overgewicht

Mijn jaar bij de diëtiste. Ik ben Bernadet en had een jaar geleden last van mijn overgewicht. Op advies van een collega ben ik bij Vivienne terecht gekomen. Wat mij vooral op viel was haar andere manier van aanpak. Namelijk het samen zoeken naar een oplossing. Het was in het begin ploeteren en niet makkelijk. Langzamerhand werd het steeds duidelijker dat ik teveel at uit frustratie. Op advies van Vivienne ben ik bij een psycholoog terecht gekomen. Daar werd duidelijk dat mijn slechte eetpatroon kwam door mijn gevoelens niet te uiten en daardoor een toevlucht zocht in eten. Samen met Vivienne ben ik op zoek gegaan naar wat bij mij past. Ze heeft mij geleerd om te genieten van eten door bewust met eten bezig te zijn en meer aandacht aan mijn voeding te besteden. Vanaf juni 2016 ben ik hierdoor 10 kg afgevallen en ben ik trots op mezelf! Zonder Vivienne was het mij niet gelukt. Bedankt!

Anny, 58 jaar
Diabetes mellitus type 2 en overgewicht

Via mijn diabetesverpleegkundige ben ik doorverwezen naar Vivi la Vita. Ik heb al jaren diabetes type 2 en spuit hiervoor insuline. De laatste tijd waren mijn bloedglucosewaarden verhoogd en kreeg ik deze niet meer stabiel. Daarbij was mijn eetpatroon niet goed en voelde ik mij niet fit. In het verleden ben ik al vaker naar een diëtiste geweest en viel hier vaak tijdelijk af, maar helaas nooit met een blijvend resultaat.
Het was dan ook een hele stap om nog een keer naar een diëtiste te gaan. Toch ben ik blij deze stap te hebben gezet, want bij Vivi la Vita gaat het heel anders. Vivienne denkt met je mee en ik voel me bij haar veel meer begrepen. Ik zat erg in een strafsysteem, waarbij ik ongezonder eten als ‘verboden’ zag. Bij Vivienne heb ik geleerd om weer bewust te genieten van lekker eten. Wanneer ik het even moeilijk heb geeft ze mij een ‘peptalk’ en ik kan haar altijd bellen met vragen. Verder vind ik het erg prettig om een briefje met resultaten mee te krijgen.
Gedurende deze 6 maanden is mijn eetpatroon een stuk gezonder geworden. Ik ben de helft minder insuline gaan spuiten, voel mij veel fitter en ben inmiddels 10,3 kg lichter. Ik ben er nog niet, maar heb voldoende vertrouwen om hiermee door te gaan, omdat ik mij echt gesteund voel door Vivienne.

Voor iedereen die nog twijfelt: ik kan Vivi la Vita zeker aanbevelen!

Martine, 45 jaar
Opgeblazen gevoel, onregelmatige stoelgang en een snelle gewichtstoename

Ik was al bekend bij een andere diëtiste, maar kwam alleen maar in gewicht aan. Op aandringen van de praktijkondersteuner ben ik naar Vivienne toe gegaan. Op 14 januari 2016 kwam ik voor het eerst met een gewicht van 71,8 kg en een lengte van 1.62 m. Ik had gelijk een klik met Vivienne. Door haar advies en ondersteuning ben ik meer! en veelzijdiger gaan eten en heeft ze ervoor gezorgd dat ik weer in mezelf ben gaan geloven. Inmiddels zijn we 10 maanden verder en ben 14 kg lichter, zit veel beter in mijn vel en voel mij minder depressief. Het gaat stukken beter me, ook al ben ik er nog niet helemaal. De angst om aan te komen blijft, maar Vivienne vangt dat goed op. Ik heb een goede ervaring met haar omdat ze prettig is in de omgang en haar advies aanpast op de individuele behoeftes. Ik heb haar zelfs aan anderen aanbevolen. Tot nu toe alleen maar lof!

Leon, 48 jaar
Onregelmatige stoelgang, buik- en maagklachten, verhoogd cholesterol

Met Vivi La Vita heb ik een uitstekende keuze gemaakt. Via de huisarts ben ik doorverwezen, omdat ik kampte met een onregelmatige stoelgang en buik- en maagklachten gedurende het eten. Vivienne geeft een deskundig voedingsadvies op maat. Ze werkt niet op basis van statistieken maar patiëntgericht waardoor ze voedingsadvies op maat kan leveren. Door goed en regelmatig te evalueren, kan ze zich een goed beeld vormen van haar patiënten, hun leefwijze en voedingspatronen en kunnen voedingsadviezen op maat worden gesteld. Ze besteed ruimschoots aandacht en tijd aan haar patiënten en biedt veel mogelijkheden tot het maken van afspraken. Hetzelfde geldt voor de manieren waarop er met haar kan worden gecommuniceerd i.v.m vragen en het maken van afspraken. Een overzicht van de meetresultaten krijg je indien gewenst mee. Ik vind het ook fijn dat ze periodiek een resultatenoverzicht genereert voor de patiënt en verwijzer en dat ze de zorgverzekeringvergoedingen bewaakt. Inmiddels heb ik een gezonder en regelmatiger eetpatroon waardoor mijn klachten sterk zijn verminderd en ik daarbij 2 kg vetmassa ben verloren.

Kortom: ik kan iedereen Vivi La Vita van harte aanbevelen!!!

Ellen, 47 jaar
Overgewicht, fibromyalgie

Eind vorig jaar ben ik getipt door een verpleegkundige om eens contact op te nemen met Vivi la Vita. Ik was op zoek naar een diëtiste die mij kon begeleiden in het vinden van een gezond eetpatroon wat vol te houden was, maar vooral wat bij mij past. Ik heb al jarenlang overgewicht en heb alles gedaan maar helaas het jojo effect bleef. Aangezien ik ook fibromyalgie heb en voeding een rol kan spelen heb ik contact opgenomen met Vivienne. Tijdens mijn intake gesprek werd ik al verrast van de aanpak. Niet het standaard “verbieden” van eten maar vooral hoe je bewust kunt worden van je eetpatroon. Vivienne heeft verschillende manieren om je na te laten denken tijdens moeilijke momenten. Inmiddels ben ik 9 maanden verder en ik kan echt voor mezelf bevestigen dat ik een ander eetpatroon heb aangeleerd en 8 kg vetmassa ben verloren. Ondanks de vakantie die ik heb gehad en er van de lekkere wijntjes een beetje is bij gekomen (ook pas de eerste keer in al die maanden) kan ik mijn eetpatroon prima oppakken. Mijn streven is om dit eetpatroon vol te houden en mijn gewicht langzaam naar beneden te krijgen want snel afvallen betekend voor mij terugvallen en weer aankomen. Ik ken verschillende mensen die ook de praktijk van Vivi la Vita gevonden hebben maar geen van ons heeft eenzelfde dieet. Dit kan ook niet want ieder lichaam heeft iets anders nodig.

Sander, 24 jaar
Prikkelbare darm & darmontsteking

Na jaren buikpijn te hebben gehad, een darmontsteking en diverse onderzoeken in het ziekenhuis ben ik via de internist bij Vivienne terecht gekomen. Onder begeleiding van Vivienne heb ik het FODMAP dieet doorlopen om mijn klachten te herleiden. Vivienne heeft mij gedurende dit traject goed begeleid en geholpen. We hadden regelmatig een contactmoment, maar ik kon haar ook altijd telefonisch benaderen voor eventuele vragen. Door middel van het FODMAP dieet ben ik er achter gekomen welke voedingsmiddelen mijn buikklachten veroorzaakten. Momenteel ben ik zo goed als klachtenvrij en dit was zonder de begeleiding van Vivienne nooit gelukt!

Ik raad diëtistenpraktijk Vivi la Vita dan ook iedereen aan!

Maria, 60 jaar
Diabetes mellitus type 2

Ik ben Maria, ik kampte al jaren met overgewicht, en had steeds meer lichamelijke klachten, ook emotioneel zat ik niet lekker in mijn vel. Had zelf toch weer een poging genomen om af te vallen, en tot mijn verbazing viel ik een paar kilo af. Toch bleef ik me niet lekker voelen, en bleek dat ik diabetes had( wat ook heel wat klachten verklaarde). Ik begon met 1 tabletje metformine per dag, en kwam zo via de praktijkondersteuner bij Vivienne terecht. Een lief en mooi mens, die op een geduldige manier mij liet zien hoe ik betere eetkeuzes en combinaties kon maken, en gaf me tips en tools waar ik iets mee kon,  zonder te oordelen over mijn gewicht. Ook mede door de metformine kreeg ik controle over mijn hongergevoel. Inmiddels heb ik weer volop energie, en ben ik 27 kilo afgevallen, en hoef geen metformine meer te gebruiken.

Ben Vivienne heel dankbaar dat ze mij met veel geduld hierbij geholpen heeft.

Anja, 61 jaar
Diabetes mellitus type 2

Twee jaar geleden ben ik bij Vivienne terecht gekomen vanwege een te hoge bloedsuiker.

Ik kreeg van de praktijkondersteuner twee keuzes; medicatie nemen om het suikergehalte omlaag te brengen, of naar een voeding & leefstijl diëtiste. Op het moment dat ik zou kiezen voor de medicatie zou dit inhouden dat ik de rest van mijn leven pillen moet slikken.Toch hield ook keuze om naar een diëtiste te gaan mij tegen. Je zou denken waarom dan? Ik had verwacht dat ik de hele dag moet bij houden wat ik eet.

Maar na afweging en op advies van de praktijkondersteuner ben ik bij Vivienne terecht gekomen.Nu denk ik, was ik maar eerder naar Vivienne gegaan. Ik heb dus geen spijt van de keuze die ik hierin heb gemaakt.

Vivienne geeft duidelijk advies over de producten. Daardoor word je bewust van wat je eet.
Ze geeft ook aan hoe je dit advies kunt toepassen in je eetpatroon. Daardoor veranderd je leefstijl en je eetgewoonte.
De gedachte die ik vooraf had dat ik moest noteren en bijhouden wat ik at blijkt niet waar. Ik had vooraf een ander beeld bij wat het inhield om naar een diëtist te gaan.

Ik kan Vivienne nu alleen maar heel dankbaar zijn voor al het advies wat zij mij heeft gegeven.

Door haar support en haar informatie ben ik in twee jaar tijd 10 kg afgevallen.
Maar dat niet alleen, mijn suikergehalte is van 10 naar 7,5 gegaan. Dit houd in dat ik uit de gevarenzone ben door mijn voedingspatroon aan te passen!

Ik zou het iedereen aanraden!

José, 64 jaar
Diabetes mellitus type 2, verhoogd cholesterol en verhoogde bloeddruk

Na een leven van weinig sporten, vele mislukte pogingen om wat kilo’s kwijt te raken vanwege mijn overgewicht, hoge bloeddruk, hoge cholesterolwaarden, zat ik ook nog eens tegen het risico aan om diabetes te ontwikkelen. Hier schrok ik het meeste van en ik wist :”nu gaat het echt de verkeerde kant op en het is nu of nooit!! Ik had immers voorbeelden genoeg gezien in mijn beroep in de zorg wat dit kon betekenen op lange termijn. Het voelde dat ik erg faalde en ik mezelf wel wat anders gunde. Ik wilde kost wat kost afvallen, want dat werd mij verteld door de praktijkondersteuner anders zou ik aan de tabletten moeten beginnen voor diabetes. Toen ben ik gestart met regelmatig te gaan sporten, maar het bracht mij niet voldoende om de bloedsuiker omlaag te krijgen en ik aan de tabletten moest. Tijdens een consult bij Viviënne zag ze dat ik radeloos was over de diagnose diabetes en kwam hierop met een tip waar ik zelf niet over nagedacht had. Ze adviseerde mij om een “Freestyle Libre” glucose button te bestellen.
Dit is een glucosemeter die je aanbrengt op de huid en kun je dagelijks (zonder erg belast te worden door een vingerprik)je glucose meten door je telefoon tegen de button te houden. En voilà je hebt meteen de waarden, elk moment van de dag zo vaak je wilt.
Dit heeft mij veel inzicht gegeven wanneer er precies pieken in mijn bloedsuiker zaten. Hierop heb ik samen met Vivienne mijn eetpatroon aangepast en kreeg ik na verloop van tijd de bloedwaardes onder controle. Ach wat was ik blij, en voelde mij er heel goed bij. Het afvallen en om dit uit te proberen was voor mij pure winst. Zo ben ik nu helemaal van mijn diabetes medicatie af waar ik erg blij mee ben! Ik vond het een geweldige tip en kan dit iedereen aanbevelen. Het is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar maar ik ben er ontzettend mee geholpen. Dank Vivienne.

Vivi la Vita maakt gebruik van een speciale weegschaal van het merk Tanita. Deze professionele weegschaal meet niet alleen uw BMI, maar ook u spier,- vocht- en vetmassa. Hierdoor wordt er een beter inzicht verkregen in uw lichaamssamenstelling waardoor er een gericht behandelplan op maat kan worden opgesteld.