Mijn naam is Vivienne van Hillo – Coenen. Voeding is mijn passie. Na de HAVO ben ik dan ook gestart met de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2014 ben ik afgestudeerd als diëtiste. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen.

Al snel kreeg ik de mogelijkheid om een eigen praktijk te beginnen en sinds mei 2015 help ik cliënten vanuit mijn eigen diëtistenpraktijk Vivi la Vita in Weert.

Vivi la Vita is afgeleid van het Italiaans en staat voor ‘geniet van het leven’.

Dat is namelijk precies waar ik voor sta, genieten van het leven op een verantwoorde en gezonde manier. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Niet alleen als bron van energie, maar ook vanwege het sociale aspect. Lekker eten met vrienden of familie, verjaardagen worden gevierd met heerlijke hapjes en gebak en ’s avonds verwachten we geen blaadje sla, maar een smakelijke, uitgebreide maaltijd.

Het aanpassen van uw voedingspatroon voelt misschien als het nemen van een grote hindernis. Echter, het volgen van een dieet of ander voedingspatroon hoeft geen opoffering te zijn. Uit gezond eten kan juist voldoening gehaald worden! Een pure en gevarieerde voeding draagt bij aan een evenwichtige leefstijl. Door te allen tijde rekening te houden met de persoonlijke situatie en wensen streef ik naar een blijvend resultaat waarbij iemand zich prettig voelt en kan genieten. Zo staat u op korte termijn gezonder en energieker in het leven!

Als diëtiste ben ik allround opgeleid en kunt u voor alle voedingsgerelateerde problematiek bij diëtistenpraktijk Vivi la Vita terecht. Ook kan ik praktische ondersteuning bieden bij de gegeven adviezen. Dit doe ik door het organiseren van voorlichtingen, supermarktrondleidingen en kookworkshops.

Sinds juli 2023 is Annebel Nouwens als zelfstandig diëtiste werkzaam bij Diëtistenpraktijk Vivi la Vita op maandag, woensdag en vrijdag.

Als diëtiste vind ik het belangrijk om te kijken naar uw hulpvraag en samen te zoeken naar mogelijkheden om uw voedingspatroon aan te passen aan uw levensstijl waardoor dit niet als een dieet voelt, maar een levensstijl voor de lange termijn.
Heeft u soms ook het gevoel dat u het niet kunt laten bij 1 stukje chocolade, bakje chips of andere funfoods? Zit u dan in tweestrijd en is het een gevecht om u aan uw eigen eetregels te houden? Dit zie ik regelmatig in de praktijk en daar ondersteun ik u graag bij. Hierbij kijken we samen naar wat u fysiek en mentaal op zo’n moment nodig heeft. Met als doel minder eetregels en rust rondom het eten.

Naast mijn werk als diëtiste werk ik ook als personal trainer. Dan ben ik lekker actief bezig en dit geeft voor mij een fijne afwisseling in mijn werkweek. Verder ben ik graag actief bezig in mijn vrije tijd en hou ik van gezellig borrelen met vrienden en familie.