Als diëtiste vind ik het belangrijk om continue op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding & diëtetiek.
Om de kwaliteit van de behandeling te waarborgen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen om mijn kennis zowel te verdiepen als te verbreden.

Driejarige opleiding Professionele Communicatie
lijn

Het werken met cliënten vind ik ontzettend leuk en leerzaam. Naast voeding ben ik mij de laatste tijd meer gaan interesseren in de achterliggende gedragspatronen van mensen. Waarom maken mensen bepaalde (voeding)keuzes? En wat zijn de belangrijkste drijfveren voor iemand die graag gezonder wil eten of van zijn diabetes af wil komen? Mijn nieuwsgierigheid bracht mij bij de driejarige post-HBO opleiding ”Professionele communicatie” waar ik in september 2019 mee ben gestart.

Gedurende deze opleiding zal ik meer leren over het begeleiden van mensen. Hierbij zal de ontwikkeling van persoonlijkheid, communicatie, motivatie en de relatie tussen mensen een belangrijk onderdeel zijn. Door het volgen van deze opleiding verwacht ik binnen Vivi la Vita nog meer in staat te zijn om cliënten te begeleiden in gedragsverandering met als doel het beste uit jezelf halen en samen wensen verwezenlijken!

 

Workshops Liever Slank: Een nieuwe relatie met eten, én met jezelflijn
In mijn praktijk werk ik volgens de Liever Slank methode. Binnen deze methodiek is lekker eten geen deel van het probleem, maar de oplossing van overgewicht. Bij de focus op het tellen van calorieën misken je de werking van je lichaam. Ons lichaam telt geen calorieën, maar waardeert genot! Als je bewust leert eten neemt de behoefte om meer te eten vanzelf af.

Ik bied begeleiding en ondersteuning aan mensen om een nieuwe gezonde relatie met eten op te bouwen. De aanpak is gebaseerd op de Transactionele Analyse die inzicht geeft in gedragspatronen die ten grondslag liggen aan eetgewoonten en overgewicht. Aan de hand van vier elementen leren mensen bewust te genieten, waardoor ze selectiever en minder gaan eten en uiteindelijk blijvend gewicht verliezen. Daarbij ontwikkel je een positieve wijze van omgaan met jezelf. Je leert je lichaam beter kennen. Je gaat genieten met al je zintuigen; wat je ruikt, proeft, wat je hoort en ziet, van aanraken en van bewegen. Dit geeft positieve energie, levensplezier en een gevoel van geluk. Deze methode leidt daarom tot een blijvende gedragsverandering, die verder gaat dan gewicht verliezen.

 

Post-HBO Voeding & Diabetes
lijn
In maart 2016 heb ik de Opleiding Voeding en Diabetes afgerond. Gedurende deze opleiding heb ik kennis opgedaan over de juiste verdeling van verschillende soorten koolhydraten die het beste kunnen worden geadviseerd bij diabetes type I en II. Daarbij zijn er diverse orale bloedglucoseverlagende medicatie en insulinesoorten aan bod gekomen. Hierdoor ben ik op de hoogte van de juiste voeding in combinatie met bloedglucose verlagende medicatie. Door bovengenoemde vaardigheden ben ik in staat om mensen met zowel diabetes type I als II optimaal te begeleiden. Hierbij streef ik naar het aanleren en vasthouden van een gezond voedingspatroon bij diabetes en het bereiken van optimale bloedglucosewaarden.

 

Post-HBO Kinderdiëtetiek
lijn
In november 2016 heb ik de opleiding Kindervoeding en Kinderdiëtiek afgerond, waardoor ik nu ook kinderdiëtiste ben. Gedurende deze opleiding heb ik veel geleerd over de behandeling en begeleiding van kinderen met uiteenlopende ziektebeelden. Hierbij kwamen kinderen met o.a. overgewicht, obesitas, voedselallergieën, ondergewicht, refluxproblemen, groeiachterstand, diarree en obstipatie aan bod.

Hierdoor kan ik door middel van een deskundig advies dat afgestemd is op de persoonlijke situatie van uw kind samen streven naar het reduceren van mogelijke klachten en het opstarten en in stand houden van een gezondere leefstijl.

 

Post-HBO FODMAP
lijn
Op 13 oktober 2017 heb ik de 2-daagse post-HBO FODMAP cursus voor diëtisten gevolgd waardoor ik mijzelf nu een gespecialiseerde FODMAP-diëtist mag noemen en zo ook geregistreerd sta. Het FODMAP beperkte dieet is bedoeld voor mensen met het prikkelbare darmsyndroom die daarbij klachten ervaren en waarbij de reguliere dieetadviezen onvoldoende helpen. FODMAPs zitten in heel veel levensmiddelen die dagelijks worden gegeten. Het doel van het dieet is om de totale hoeveelheid FODMAPs die in de dikke darm komen te verminderen. Een kleine hoeveelheid FODMAPs in de voeding is niet erg omdat dit in de praktijk geen klachten veroorzaakt. Bij driekwart van de PDS-patiënten zorgt het FODMAP-beperkte dieet voor vermindering of het verdwijnen van de klachten. Het is een vrij complex dieet waarbij de ondersteuning van een diëtist raadzaam is om tekorten in de voeding te voorkomen. Mocht u meer informatie willen over het FODMAP-beperkte dieet en wat ik hierin voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Cursussen gepland voor de komende maanden: