IJskoffie met liefde bereid

 

Ik begin de dag het liefst met een kopje koffie. Even rustig opstarten en de dag goed beginnen. Ook tijdens mijn vakantie in Portugal keek ik hier ’s morgens naar uit. Het enige nadeel was dat de temperatuur in de ochtend al flink op liep en ik geen zin meer had in een warme koffie. Maar volgens mij was ik niet de enige! In iedere koffiebar hadden ze namelijk ook ijskoffie! En wat is er nu lekkerder dan een ijskoude koffie op een warme zomerse ochtend..

Een gezonde keuze was het alleen niet, want met een flinke toef slagroom smaakt die toch nét iets lekkerder. Maar het was vakantie en dan is het ook belangrijk om lekker en bewust te genieten van eten en drinken. En ik kan je vertellen, dat heb ik gedaan;)

Bij thuiskomst was ik benieuwd of je ook een lekkere ijskoffie kan maken zonder veel suikers en calorieën. Ik ben gelijk de keuken ingedoken en begonnen met experimenteren. En ik ben blij, want het is gelukt. Een heerlijke, gezonde ijskoffie die in een handomdraai klaar is.

Dit weekend wordt het lekker warm dus ideaal om van te genieten in de tuin of bij het zwembad.

Geniet ervan!

 

 

IJskoffie

 

 

 

IJskoffie

Voor 1 glas
Bereidingstijd: ca. 5 minuten
Wachttijd: ca. 2,5 uur

 Benodigdheden:

  • eventueel een blender
  • 1 ijsblokjeshouder
  • 1,5 kop koffie/espresso
  • 150 ml halfvolle melk/sojamelk/amandelmelk
  • 1 klein scheutje agavesiroop

Bereidingswijze:

Zet 1,5 kop koffie en verdeel deze over de ijsblokjeshouder tot aan de bovenste rand. Leg de ijsblokjeshouder 2,5-3 uur in de vriezer totdat de ijsblokjes hard zijn geworden.
(ik heb zelf een hartjes ijsblokjeshouder gepakt, omdat ik dat er extra leuk uit vond zien)

 Schenk 150 ml melk (naar keuze) in een glas en voeg de koffie ijsblokjes en de agavesiroop toe. Wacht ongeveer 10 minuten totdat de koffie ijsblokjes zich hebben gemengd met de melk.

Of

Doe 150 ml melk in de blender en voeg de koffie ijsblokjes toe. Laat het in zijn geheel ongeveer 2 minuten crushen en giet het vervolgens in een glas. Voeg als laatste de agavesiroop toe.
Het voordeel hiervan is dat je niet lang hoeft te wachten om het op te drinken, maar het ziet er natuurlijk wel minder leuk uit;)

 

Variatietips:

  • Ben je een echte zoetekauw? Dan is het aan te raden om sojamelk of amandelmelk te gebruiken. Deze soorten melk zijn namelijk zoeter dan gewone melk.
  • Agavesiroop is bij de Albert Heijn, Aldi, Jumbo en in biologische- en natuurwinkels verkrijgbaar

Ik ben niet alleen gaan experimenteren met ijskoffie, maar ook met een heel ander soort ijsblokje. Benieuwd? Volgende week volgt het recept op mijn foodblog!

 

Liefs, Vivienne

 

 

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *