Lekker zomers en verkoelend! IJsblokjes van echt fruit.

Iedere dag neem ik mijn dopper met kraanwater mee naar mijn werk en vul deze de hele dag door, want voldoende drinken is oh zo belangrijk voor je lichaam!

Maar…de hele dag door water drinken gaat mij na een paar dagen wel vervelen. Ik ben namelijk een echte zoetekauw! Spa bruisend& drink ik af en toe wanneer ik mijn zoetbehoefte niet meer kan onderdrukken. Deze variant bevat geen calorieën, maar is gezoet met aroma’s. En dat staat mij tegen en ik wil daar vanaf, want ik ga voor puur!

Cola, vruchtensappen en Redbull zijn helaas ook geen optie. Een korte blik op de hoeveelheid suikers in deze dranken doen mij beseffen dat ze zo’n 4-7 suikerklontjes!! per 250 ml bevatten. En nee, dat is het mij niet waard..

Dus ging ik op zoek naar een gezonder alternatief. En die heb ik gevonden via mijn favoriete website! Pinterest is tegenwoordig mijn grootste vriend en vijand. Ik kijk soms uren naar mooi gedecoreerde drankjes, recepten en huisinrichtingen waardoor ik tijd tekort kom om mijn to-do lijstjes af te werken. Maar ik doe er wel leuke inspiratie op, zo ook nu, voor een gezond én zoet drankje.

Allemaal leuke foto’s van ijswater met vers fruit. Toen dacht ik, zou je ook ijsblokjes kunnen maken van vers fruit? Met de zomer in aantocht in mijn ogen de ideale zoete dorstlesser die nauwelijks calorieën bevat!

Zo ben ik gelijk gaan experimenteren met mijn lievelingsfruit van het seizoen en heb twee soorten ijsblokjes gemaakt. De eerste bevat per ijsblokje één schijfje limoen,1 stukje aardbei en 1 blauwe bes en aan de tweede heb ik nog een half blaadje basilicum toegevoegd, omdat ik benieuwd was naar deze smaakcombinatie.

And yes, it works!
Het zoete van de limoen, blauwe bes en aardbei en het kruidige/zoete van de basilicum vormt een mooie samenhang.

Er zijn oneindig veel variatiemogelijkheden om ijsblokjes met vers fruit te maken. Met verschillende kruiden erbij krijgt je water nog een extra boost!

Hieronder een aantal mogelijkheden:

  • Aardbei, blauwe bes, framboos, bramen, rode bessen, appel, (water)meloen, kiwi, sinaasappel, limoen, citroen, granaatappel pitjes of mango
  • Verse munt, basilicum en tijm

Omdat ik mijn recepten graag met jullie deel staat hieronder de bereidingswijze en nog wat handige tips. Zorg dat je altijd een paar ijsblokjes met vers fruit in de vriezer hebt liggen. Mocht er onverwachts bezoek komen op een zwoele zomeravond dan heb je in ieder geval een fancy dorstlesser!

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

Ijsblokjes van echt fruit

 

Bereidingswijze:

Snijd het fruit (en kruiden) klein en verdeel het gelijkmatig over de ijsblokbakjes. Zorg dat er nog ruimte over is en vul ieder bakje tot de bovenste rand met water. Schuif het bakje 2-12 uur in de vriezer totdat alles bevroren is.

Handige tips:

  • Met een silicone vorm krijg je de ijsblokjes er gemakkelijker uit.
  • Door afgekoeld gekookt water of bronwater zonder bubbels uit een fles te gebruiken krijg je mooie heldere ijsklontjes zonder witte uitslag!
  • Gebruik ijsblokjes die los in het vriesvak liggen binnen 1 week. Liggen ze in een zak of afgedekt in de vriezer hou dan een maximum van twee weken aan.

Mocht jij zelf een lekker recept hebben van water in combinatie met vers fruit laat het mij dan weten via Facebook!

https://www.facebook.com/dietistenpraktijkvivilavita

 

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *