Chocolademousse als ontbijt!

Wie wil dat nou niet, ontbijten met chocolademousse?!

Ik ben dol op chocolademousse, maar om dit regelmatig als ontbijt te nemen is geen gezond idee. Omdat ik vast niet de enige chocoladeliefhebber ben, heb ik een koolhydraatarme chocolademousse gemaakt met macadamianoten en/of cashewnoten. Deze chocolademousse bevat slechts 3 ingrediënten en is binnen 5 minuten klaar gemaakt. Even in de diepvries en dan heb je een heerlijke voedzame chocolademousse als ontbijt of dessert! Én je hebt gelijk je portie onverzadigde vetzuren binnen uit de noten. Lees hieronder het recept.

Benodigdheden voor 2 porties:
Bereidingstijd: 5 minuten + 1 uur op laten stijven in de vriezer
Benodigdheden:

  • 200 ml halfvolle/volle melk of ongezoete kokosmelk (koko dairy free ongezoet)
  • 60 gram ongezouten macademianoten of cashewnoten
  • 4 eetlepels cacao (1 eetlepel=15 gram)
  • eventueel 30 gram fruit naar keuze om te garneren (blauwe bessen, frambozen, aardbeien).

Bereidingswijze:

Mix de (kokos)melk, noten en cacao in de blender.

Schenk de chocolade(melk) in een glaasje of kom en zet 1 uur in de diepvries zodat de chocolademousse opstijft en lekker koud is. Je kan hem ook een nacht in de koelkast zetten, maar dan is de structuur wat dunner.

Tip: Maak een paar porties chocolademousse al een paar dagen van tevoren en vries ze in. Haal de mousse 3 uur van tevoren uit de diepvries zodat de chocolademousse ijskoud is en de vaste structuur behoudt.

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

, ,
2 Comments
  1. Dit ga is uitproberen Vivienne, mag er evt. iets van Erytrithol in of heeft dat dezelfde invloed op je bloedsuikerspiegel als gewone suiker?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *