Aardbei-spinazie salade met bacon, danish blue en pecannoten

Al twee weken ben ik aan het nadenken over een lekker, gezond én zomers gerecht voor op mijn foodblog. Maar door drukte in de praktijk merkte ik dat het mij aan inspiratie ontbrak. Totdat ik vanochtend op internet het foodevenement ‘’De Taste’’ voorbij zag komen. Daar at ik vorig jaar een heerlijke bruchetta met aardbeien, roomkaas en balsamicoazijn. En dat bracht mij op het idee om een gerecht te maken met een van deze ingrediënten!

De temperaturen zijn de laatste weken zeer aangenaam en daarom heb ik een zomerse aardbei-spinazie salade met bacon, blauwe kaas en pecannoten gemaakt. Ook voor mij een onbekende combinatie, maar soms pakken experimenten in de keuken goed uit. En dit was er zo een! Deze aardbei-spinazie salade is heerlijk fris en is zoet én hartig van smaak. De salade kan gegeten worden als lunch, maar ook zeker als lichte avondmaaltijd. Hieronder het receptJ

 


 

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden:

 • 600 gram baby spinazie
 • 500 gram aardbeien
 • 200 gram bacon of katenspek
 • 100 gram pecannoten, fijngehakt
 • Optioneel 100 gram blauwe kaas (ik heb zelf danish blue gebruikt), in kleine stukjes of fetakaas

Dressing:

 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 theelepel mosterd
 • peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.

Bak de spek uit in een koekenpan, scheur in kleine stukjes en laat de spek op een keukenpapiertje uitlekken.

Verdeel de baby spinazie over een bord of schaal en garneer met de aardbeien, spek, pecannoten en blauwe kaas.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en verdeel deze over de aardbei-spinazie salade.

Variatietips:

 • in plaats van blauwe kaas kan je ook feta gebruiken of de kaas helemaal weglaten.
 • Wanneer je geen spinazie liefhebber bent kan je de spinazie ook prima vervangen voor rucola of sla melange.


Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

,
4 Comments
 1. hallo Viviënne,

  Ik heb dit recept meteen na ons gesprek uitgeprobeerd: héérlijk, een echte aanrader voor dit mooie weer!

 2. Hoi Vivienne,

  Nu ik dit recept lees , ga ik het zo snel mogelijk maken . Heb er zin in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *