2x Homemade ice tea zonder suiker!

We leven momenteel in een moeilijke tijd. Gelukkig schijnt de zon de afgelopen tijd volop wat mij in ieder geval veel goed doet in deze periode. Wanneer de temperaturen stijgen is het voor ons nóg belangrijker om voldoende te drinken. Het is aanbevolen om 1,5-2 liter vocht per dag te drinken. Dat komt overeen met 7-10 glazen per dag. In de praktijk zie ik dat veel mensen dit niet halen. Vaak vergeten ze om te drinken of vinden het lastig, omdat er dan vaker naar het toilet moet worden gegaan.

Toch is voldoende vocht belangrijk voor de gezondheid. Vocht heeft in ons lichaam de volgende functies:

 1. Vocht zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden opgelost en deze kunnen worden opgenomen in de darm.
 2. Vocht zorgt voor het transport van voeding- en afvalstoffen in het bloed.
 3. Vocht reguleert onze lichaamstemperatuur

Genoeg voordelen dus! Mocht je moeite hebben met voldoende vocht, omdat je op een gegeven moment moe bent gedronken aan water en toe bent aan wat afwisseling? Dan heb ik een goed alternatief voor je. Homemade ice tea zonder suiker! Deze twee soorten ice tea zijn fris & zoet van smaak waardoor voldoende drinken nét wat gemakkelijker en lekkerder wordt! Hieronder het recept.


 

Ice tea van vlierbloesemthee met granaatappel, gember, limoen & munt

Benodigdheden voor 1,5 liter:

 • Twee zakjes thee naar keuze (ik heb zelf een vlierbloesem thee met rozen gebruikt). Groene,- witte of rooibosthee met eventueel een smaakje is ook erg lekker!
 • 3 schijfjes gember van ca 0,5 cm
 • 1 limoen in dunne plakjes
 • 2 takjes munt
 • 2 eetlepels granaatappelpitjes (snijdt de granaatappel doormidden en leg deze met de snijkant op een snijplank. Sla met een houten lepel de pitjes eruit. Je kunt ook granaatappelpitjes uit de diepvries of kant- en klaar in de koeling kopen.

Bereidingswijze:
Vul de karaf met 1,5 liter water en laat de thee 15 minuten trekken. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe met ijsklontjes. Laat deze minimaal 30 minuten gekoeld staan zodat de smaken in de ice tea zijn getrokken.

Ice tea van groene thee met grapefruit, citroen, sinaasappel en basilicum

Benodigdheden voor 1,5 liter:

 • Twee zakjes thee naar keuze (ik heb zelf groene thee gebruikt). Witte of rooibosthee met eventueel een smaakje is ook erg lekker!
 • 1 kleine of ½ grote citroen in plakjes
 • ½ sinaasappel in plakjes
 • 2 plakjes grapefruit
 • 10 blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
Vul de karaf met 1,5 liter water en laat de thee 15 minuten trekken. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe met ijsklontjes. Laat deze minimaal 30 minuten gekoeld staan zodat de smaken in de ice tea zijn getrokken

Variatiemogelijkheden:

Thee: alle soorten thee kunnen worden gebruikt. Ik heb zelf de voorkeur voor witte, groene of rooibosthee, omdat deze wat minder overheersend zij dan zwarte thee.
Fruit & groenten: alle soorten zijn mogelijk. Mijn persoonlijke favorieten die veel smaak afgeven zijn: bramen, aardbeien, frambozen, groene appel of komkommer
Kruiden: takjes tijm, rozemarijn, citroenmelisse geeft je ice tea ook een lekkere kruidige smaak!

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

, ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *