Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en specerijen

Sinds ik ben verhuisd en ‘s avonds later thuis ben heb ik niet altijd nog zin om te koken. Wanneer ik na het werk nog naar de supermarkt moet om avondeten te kopen is de kans groot dat ik met een makkelijke en minder gezonde maaltijd thuis kom. Een hele belangrijke tip is dan ook; ga niet met honger naar de supermarkt. Gegarandeerd dat er allerlei lekkers in je mandje beland, omdat je de verleiding niet kan weerstaan.

Sinds kort doe ik daarom ‘’weekboodschappen’’. Op zondagavond kijk ik in mijn enorme kookboeken en tijdschriften voorraad naar lekkere recepten en laat deze dan voor het gemak gratis bezorgen. Super handig, want zo hoef je niet iedere dag te bedenken wat je gaat eten en heb je veel minder verleiding dan wanneer je door de supermarkt loopt. Dit bespaard je dus een hoop tijd én meer rust in je hoofd!

Als ik avondspreekuur draai of pas later thuis ben kook ik de dag van tevoren meestal een maaltijdsoep. Zo hoef ik deze alleen nog maar op te warmen en heb je toch een voedzame en lekkere maaltijd. Deze zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en specerijen is echt een soepje voor de herfst. Je kan deze soep als lunch eten of als avondmaaltijd. Wanneer ik hem als avondmaaltijd eet ik er meestal een sneetje brood bij. Het recept;-)Benodigdheden:

 • 2 zoete aardappels, in blokjes
 • 3 wortels, geschild en in blokjes
 • 1 geroosterde paprika uit pot, in reepjes
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • ½ theelepel kurkuma
 • ½ theelepel kaneel
 • ½ theelepel cayennepeper
 • 1 liter groentebouillon
 • 4 eetlepels pompoenpitten
 • 2 eetlepels honing of agavesiroop
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt
 • het sap en de rasp van 1 limoen

Bereidingswijze:

Kook de zoete aardappel, wortels, paprika, knoflook en de specerijen in 20 minuten gaar in de groentebouillon. Pureer de soep.

Rooster vervolgens de pompoenpitten in een droge, hete koekenpan en voeg de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat.

Meng de Griekse yoghurt met het limoensap en de rasp.

Verdeel de soep over de borden en schep 1 lepel van het Griekse yoghurt in de soep. Bestrooi met de crunchy pompoenpitten en serveer direct.

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *