To Go: Italiaanse pastasalade met tonijn, tomaat en basilicum

De vakantie zit er helaas weer op voor heel Nederland. De dagelijkse routine moet weer worden opgepakt en dat valt na zo’n heerlijke vakantie vaak niet mee!

’s Ochtend boterhammen smeren, de kinderen naar school brengen, de was nog even snel ophangen en dan snel door naar het werk of school.. druk druk druk dus!
Des te belangrijker is het juist om tijdens deze drukke werkdagen toch even een momentje voor jezelf te nemen en te genieten van een lekkere lunch. Door zorg en aandacht aan je eten te besteden smaakt het namelijk vaak veel beter dan wanneer je 4 boterhammen gedachteloos tussen het werken door achter de computer op eet.

Ik snap dat er niet altijd voldoende tijd is om een lunchgerecht de dag van tevoren te bereiden. Maar er is niks mis mee om jezelf zo nu en dan de tijd te gunnen om een smakelijke lunch te maken. Hier geniet je namelijk meer van, het is gezond om te variëren én het neemt maar 30 minuten tijd in beslag.

Hiermee doel ik op een Italiaanse pastasalade die ik deze week mee heb genomen naar mijn werk en mij zeer goed beviel! Ik heb de pastasalade gelijk met mijn avondeten de avond van tevoren gemaakt waardoor ik maar één keer hoefde af te wassen en de volgende ochtend niet voor dag en dauw op hoefde te staan, maar zelfs iets langer kon blijven liggen;)

Voor deze to go salade heb ik vezelrijke pasta van Honig gebruikt. Ik ben zelf namelijk geen fan van de smaak van volkorenpasta en tot mijn grote verbazing zag ik dat vezelrijke pasta zelfs 4 gram meer vezels bevat dan volkorenpasta! Daarbij is de smaak van vezelrijke pasta precies hetzelfde als die van witte pasta alleen wat voedzamer doordat het meer vezels bevat. Een gezonde keuze dus! De pastasalade is lekker fris door de citroen en verse basilicum en is een goed vullende lunch door de eiwitten in de tonijn en de vezels in de groenten en pasta. Hieronder het recept.

pastasalade

Pastasalade

 

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten


Benodigdheden

 • Blender
 • 80 gram ongekookte vezelrijke pasta (Honig)
 • 4 tomaten
 • 100 gram rucola
 • 100 gram uitgelekte tonijn
 • ½ rode Spaanse peper
 • 2 takjes verse basilicum
 • sap van een ½ citroen + 2 partjes citroen
 • 15 gram Parmezaanse kaas, geschaaft
 • 1 eetlepelolijfolie extra vierge
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Hak de 4 tomaten in blokjes, verwijder de zaadlijsten en leg 2 tomaten apart

Doe de 2 tomaten samen met de Spaanse peper, 1 takje basilicum, het sap van de citroen, olijfolie en peper en zout in de blender en meng het tot een gladde saus

Laat de pasta afkoelen en giet de saus over de pasta. Vul de rest van de pot met de tonijn, de overige twee tomaten, rucola en Parmezaan.

Leg er nog een partje citroen bij die je later over de salade kunt besprenkelen.

Pastasalade                                                                       Pastasalade


Variatiemogelijkheden:
In plaats van tonijn kun je ook kip gebruiken. Het recept blijft verder hetzelfde.


Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *