Pompoensoep voor een koude herfstdag

De temperaturen dalen, het wordt eerder donker en de blaadjes vallen van de bomen..Dat kan maar één ding betekenen: herfst! De herfst vind ik een fijn seizoen. Heerlijk uitwaaien op het strand, met een dekentje en een warme chocolademelk op het terras en als afsluiter ’s avonds voor de open haard in een dikke pyjama, ik hou ervan!

Bij de herfst hoort stevige kost. Zo eet ik graag stamppot, maar een warme maaltijdsoep vind ik ook niet verkeerd. Zoals ik in mijn allereerste foodblog seizoensgroenten beschreef kook ik graag met groenten van het seizoen. Seizoensgroenten hebben namelijk niet alleen meer smaak, maar zijn ook vaak goedkoper en brengen voldoende variatie aan in je voedingspatroon. Als ik aan de herfst denk schiet bij mij gelijk één groente door mijn hoofd. Juist, pompoen! Eerlijk gezegd had ik nog nooit een gerecht met pompoen bereid. Ik dacht, laat ik met een makkelijk recept beginnen dan kan het niet mislukken. En dat klopte!

Ik heb mijn eigen herfst pompoensoep bedacht die gebaseerd is op verschillende recepten uit mijn favoriete kooktijdschriften. Door de verschillende specerijen krijgt de soep een kruidige smaak die in combinatie met de zoete pompoen de juiste balans vormt. De soep is heerlijk na een herfstwandeling in het bos als lunch, na een potje golf, maar ook prima geschikt als avondmaaltijd. Lekker met een stuk warm brood erbij;) Deze pompoensoep zal de komende maand ook op de menukaart van golfclub Crossmoor in Weert verschijnen.
Heb je al trek gekregen? Hieronder het recept!

Pompoensoep

pompoensoep

 

Voor 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten (inclusief 30 minuten kooktijd) 

Benodigdheden:

 • 500 gram oranje hokkaido pompoen of gewone pompoen
 • 2 aardappels
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • 1 rode paprika
 • Gember (stukje van 1 bij 2 cm)
 • 1 liter kippenbouillon
 • 1,5 theelpel kerriepoeder
 • 1,5 theelpel komijn
 • 1,5 theelepel paprikapoeder
 • Paar takjes tijm
 • Paar takjes peterselie
 • 1,5 eetlepel olijfolie
 • Peper en zout
 • Staafmixer

Bereidingswijze:

Hak de pompoen (met schil) in grove stukken en verwijder het vruchtvlees en de pitten.

Schil de aardappelen en snijd vervolgens de aardappelen, paprika, ui, knoflook, gember in stukken.

Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de pompoen, aardappels, paprika en ui toe. Bak deze op matig vuur 5 minuten.

Kook ondertussen 1 liter kippenbouillon.

Voeg na 5 minuten de gember, knoflook, paprika poeder, komijn, kerriepoeder, tijm, peterselie en kippenbouillon toe.

Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Garneer eventueel met een scheutje kookroom en peterselie

Pompoensoep

 

Heb jij zelf nog een lekker recept van een maaltijdsoep? Deel hem dan in een reactie onder dit blog bericht!

 

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

 

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *