Rode bietensalade met granaatappel, feta en munt

Ik was vroeger altijd gek op rode bieten. En dan het liefst uit een Olvarit potje ;-). Toen ik laatst door de supermarkt liep en ze in de schappen zag liggen bedacht ik mij eigenlijk nooit meer rode bietjes te maken Zonde, want je kan er zoveel lekkers mee koken. Uiteraard heb ik ze gelijk in mijn mandje gelegd.

Diezelfde week at ik toevallig rode bietensalade met o.a. paranoten en feta bij mijn moeder wat de basis van mijn salade werd. Daar voegde ik nog wat granaatappelpitjes aan toe, want die kleuren altijd zo mooi in een salade én hebben mijn lievelingskleur ;-). Om de salade wat meer pit te geven voegde ik er nog rucola, rode ui en munt aan toe. Kortom; een hele makkelijke koolhydraatarme salade die je binnen 15 minuten op tafel zet. De rode bietensalade is lekker als lunch, maar ook als avondmaaltijd!Voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Benodigdheden:

 • 500 gram rode gekookte bieten in stukjes (voorgekookte bieten gebruik ik zelf)
 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 150 gram pecannoten in stukjes
 • 300 gram feta in blokjes gesneden
 • 150 gram rucola
 • 150 gram veldsla
 • 1 granaatappel of 150 gram granaatappelpitjes
 • 3 takjes munt, fijngesnipperd

Dressing:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepel appel azijn
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Indien er geen voorgekookte bieten worden gebruikt à verhit 1 liter water in de pan, borstel de bieten af en kook ze met schil 20-30 minuten gaar. Haal de schil van de biet en snijd in stukjes

Gebruik je voorgekookte bieten: snijdt ze dan in grover stukken.

Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.

Verdeel de rucola en veldsla over een kom/bord.

Garneer met de stukjes rode biet, granaatappelpitjes, pecannoten, feta, rode ui en munt.

Meng de olijfolie, appelazijn, peper en zout en sprenkel de dressing over de bietensalade

 

Variatietips:

 • In plaats van granaatappelpitjes kan er ook appel gebruikt worden. Ik ben tegenwoordig fan van de zogenaamde ‘’red love’’ appel. Deze red love appels zijn lekker knapperig en fris/zuur van smaak. Ze zijn rood van binnen en kleuren daarom ook heel mooi in gerechten!

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

,
4 Comments
 1. Wat een heerlijk recept, we hebben ervan genoten. Kijk altijd uit naar je nieuwsbrief met interessante weetjes en recepten. Ga zo door.

 2. Heerlijke salade. Lekker en vult goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *