Kerstmenu | Frozen limoencheesecake

Met kerst staat voor mij het genieten van lekker eten centraal. Veel mensen zien op tegen de kerstdagen, omdat ze bang zijn dat hun gewicht zal stijgen. Die angst snap ik volkomen, maar is niet nodig!

Vorige week vertelde een cliënt mij het volgende; ‘’Je gewicht stijgt niet tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst. Helemaal mee eens! Het bereiken van wel of geen gewichtsverlies hangt namelijk af van de voedingskeuzes die je gedurende het hele jaar maakt. Die paar dagen tussen kerst en oud en nieuw hebben zijn daar maar een klein deel van. Door bewust en rustig te eten, de tafel mooi te dekken en fijne mensen om je heen te hebben kan je optimaal van eten genieten en beter maat leren houden. Hierdoor stijgt jouw gewicht niet tussen kerst en oud en nieuw en zelfs niet tussen oud en nieuw en kerst!;)

In mijn praktijk adviseer ik cliënten rond de decembermaand daarom ook altijd om bewust te proeven van al het lekkers dat op tafel staat en te stoppen met eten wanneer je er niet meer van geniet.
Neem dus vooral wat je lekker vindt, maar met mate.

Om deze reden heb ik dan ook een frozen limoencheesecake gemaakt als kerstdessert. Toen ik de big christmas issue van het Foodies magazine open sloeg en deze frozen limoencheesecake zag wist ik het gelijk: dit wordt het Vivi la Vita kerstdessert! Diëtistisch niet helemaal verantwoord, maar dit kerstdessert zorgt zeker voor een geniet moment aan tafel! En dat blijft toch het belangrijkste met kerst. Het recept.

frozen-limoencheesecake

 

frozen-limoen-cheesecake

 

 frozen-limoencheesecake

Voor ca. 12 personen
Bereidingstijd ca. 45 minuten

Benodigdheden:

  • 250 gram koekjes naar keuze (bijv. biscuitjes of kandijkoekjes) ik heb zelf digestive biscuits gebruikt
  • 50 gram (vloeibare) boter
  • 100 gram suiker
  • 5 limoenen
  • 400 gram verse roomkaas (bijv. mon chou)
  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram poedersuiker
  • vershoudfolie

 frozen-limoen-cheesecake

Bereidingswijze:

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Laat opstijven in de koelkast.

Smelt intussen de suiker met 3 eetlepels water. Was de 2 limoenen met warm water en snijd in plakjes. Kook de plakjes minimaal 30 minuten en laat in de siroop afkoelen.

Rasp de schil van de overige 3 limoenen en pers 2 limoenen uit. Klop de roomkaas met de mascarpone, poedersuiker, het limoensap en de geraspte limoenschil los en romig.

Verdeel de room over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 5 uur in de vriezer.

Neem de plakjes limoen uit de siroop en laat uitlekken.

Stort de cheesecake uit de vorm, verdeel de plakjes limoen eroverheen en snijd in plakken. Serveer direct.

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

frozen-limoencheesecake

Vivi la Vita wenst je hele fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *