Gezonde zomerse fruitijsjes

Zomerse temperaturen! Dan is er toch niets zo lekker als een heerlijk verkoelend fruitijsje? Dat dacht ik nu ook ;-).

Fruitijsjes stonden al een tijdje op mijn to cook lijstje. Toen ik het weerbericht van de aankomende week las was dit het uitgelezen moment om ze te gaan maken. Deze fruitijsjes zijn ook nog eens hartstikke gezond, want ze zijn gemaakt van puur fruit zonder toegevoegde suikers!

In de supermarkt zijn helaas geen gezonde ijsjes te vinden. Na een speurtocht kon ik geen enkel ijsje vinden die minder dan 1 toegevoegd suikerklontje bevat. Ook waterijsjes zitten vaak vol met toegevoegde suikers. Ook al worden deze vaak bestempeld als een gezonde keuze. Niets van waar dus..
Maar…niet getreurd! Zelf fruitijsjes maken is namelijk veel leuker, lekkerder én gezonder!

Ik was een beetje bang dat de ijsjes misschien niet zoet genoeg zouden worden zonder toegevoegd suiker, maar dat was gelukkig helemaal niet het geval. Ik heb 6 verschillende soorten ijsjes gemaakt. Behalve de banaan heb ik uitsluitend diepvriesfruit gebruikt. Diepvriesfruit is namelijk goedkoper en bevat evenveel smaak en vitamines als vers fruit. Mijn favoriete combinatie is de mango met kokosmelk en aardbei!

Omdat ik graag drie laagjes wilde hebben kostte het maken even wat tijd, omdat ik tussendoor iedere keer 1 uur moest wachten voordat het onderste laagje was bevroren. Je kan natuurlijk ook alles mengen en tegelijkertijd in het ijsvormpje doen. Scheelt een hoop tijd, verandert niks aan de smaak, maar ziet er misschien net wat minder mooi uit. Hieronder de verschillende variaties!

DSC_6467_Fotor

fruitijsjes

Bereidingstijd:

 • Met 3 lagen: 10 minuten + 3 uur wachttijd tot de 2 onderste lagen zijn bevroren + 6 uur wachttijd
 • Zonder lagen: 10 minuten + 6 uur wachttijd
 • Voor 4 ijsjes per combinatie

Mango – vanille yoghurt – aardbei of mango – Kokosmelk – aardbei

 • 150 gram mango in stukjes
 • 50 gram halfvolle of magere yoghurt of 50 ml kokosmelk
 • ½ vanille stokje
 • 150 gram aardbeien

Meng de mango en aardbei samen of los van elkaar in een blender tot een gladde massa. Meng de yoghurt met de vanille pulp of gebruik de kokosmelk. Doe de ingrediënten los van elkaar of samen in de ijsvormpjes. Wanneer je 3 laagjes wilt maken leg het ijsvormpje dan na de eerste laag 1 uur in de vriezer en herhaal dit 2 keer. Wanneer de derde laag erop zit wacht dan nog 6 uur totdat het fruitijsje eetbaar is.

fruitijsje

Mango – kokosmelk – framboos of mango – vanille yoghurt – blauwe bes

 • 150 gram mango in stukjes
 • 50 gram halfvolle of magere yoghurt of 50 ml kokosmelk
 • ½ vanille stokje
 • 150 gram frambozen of blauwe bes

Meng de mango en blauwe bes of framboos samen of los van elkaar in de blender tot een gladde massa. Meng de yoghurt met de vanille pulp of gebruik kokosmelk. Doe de ingrediënten los van elkaar of samen in de ijsvormpjes. Wanneer je 3 laagjes wilt maken leg het ijsvormpje dan na de eerste laag 1 uur in de vriezer en herhaal dit 2 keer. Wanneer de derde laag erop zit wacht dan nog 6 uur totdat het fruitijsje eetbaar is.

Banaan – kokosmelk – blauwe bes of banaan – vanille yoghurt – framboos

 • 1 banaan in schijfjes
 • 50 gram halfvolle of magere yoghurt of 50 ml kokosmelk
 • ½ vanille stokje
 • 150 gram frambozen of blauwe bes

Meng de banaan en blauwe bes of framboos samen of los van elkaar in de blender tot een gladde massa. Meng de yoghurt met de vanille pulp of gebruik kokosmelk. Doe de ingrediënten los van elkaar of samen in de ijsvormpjes. Wanneer je 3 laagjes wilt maken leg het ijsvormpje dan na de eerste laag 1 uur in de vriezer en herhaal dit 2 keer. Wanneer de derde laag erop zit wacht dan nog 6 uur totdat het fruitijsje eetbaar is.

fruitijsjes

Variatiemogelijkheden:

 • Er zijn nog andere soorten fruit waarmee je kunt combineren zoals; (water)meloen, peer, kiwi, bramen, ananas, kokos
 • In plaats van vanille yoghurt of kokosmelk kun je ook Griekse yoghurt of gewone yoghurt gebruiken. Hierdoor wordt het ijsje wel wat minder zoet.

Ik ben heel benieuwd welke variant jou favoriet is! Laat het vooral weten in een reactie op onderstaand bericht, facebook of instagram!

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *