Aardbeien-muntsalade met sinaasappel, pistache en eetbare bloemen

Toen ik twee weken geleden bij de Taste in Amsterdam was at ik een overheerlijke bruschetta met aardbei, ricotta en pistachenoten. Een verrassende combinatie die mij op het idee bracht om hier een zomerse salade van te maken! Toen ik bij mijn tante een dag later eetbare bloemetjes in de tuin zag staan was mijn salade compleet!

Deze aardbei-muntsalade met sinaasappel, pistache en eetbare bloemetjes is perfect voor een zomerse dag. Lekker licht en fris van smaak! De aardbei-muntsalade smaakt heerlijk bij de barbecue, als lunch of bij een glaasje Hugo in de namiddag. De eetbare bloemetjes geven de salade een extra zomers tintje! Het recept.

voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

  


Benodigdheden:

  • 500 gram aardbeien
  • 3 handsinaasappelen
  • 1 bosje munt
  • 75 gram pistachenoten ongezouten
  • 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • eetbare bloemetjes naar keuze (verkrijgbaar bij o.a. de Intratuin)

Bereidingswijze:

Pel de pistachenoten en hak deze fijn.

Maak de aardbeien schoon en pers 1 sinaasappel uit. Voeg vervolgens 100 gram aardbeien, het sap van 1 sinaasappel en de blaadjes van 1 takje munt bij elkaar en pureer tot een gladde dressing. Houdt een paar muntblaadjes apart voor de garnering.

Snijdt de overige aardbeien doormidden. Schil de twee sinaasappels (inclusief het witte vlies en snijd in partjes).

Verdeel de aardbeien en de sinaasappelpartjes over een bord en garneer met de Griekse yoghurt, pistachenoten en blaadjes munt. Sprenkel de dressing over de aardbei-muntsalade en versier met eetbare bloementjes.

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *