Tip: een dagje uit naar de FeelGood Market

 

Gisteren heb ik voor de eerste keer de FeelGood Market in Eindhoven bezocht. Het is een markt vol design, art, fashion, eigenzinnige creaties, vintage, sieraden, lifestyle en de belangrijkste voor mij: streekproducten en (bio) food!

Mijn moeder en ik zijn allebei dol op markten, koken en lekker eten. Daarom dé ideale gelegenheid voor een moeder-dochter dagje naar de FeelGood market. Om 12.30 uur stonden we startklaar op het zonnige festivalterrein Strijp-S op zoek naar lekker eten en inspiratie. Er hing al gelijk een gezellige sfeer door de live-muziek en vrolijke mensen. Tijd om rond te struinen langs alle kraampjes…

Hieronder mijn ervaringen van de FeelGood market. Zo kan je zelf bepalen of het een bezoekje waard is;)

Feelgood market

Food
Wij kwamen natuurlijk voor het eten! Nou, dat was er genoeg;) Pita broodjes, Aziatische springrolls, foccacia broden, zoute caramel, dadels, gedroogd fruit, hartige taart, poffertjes, groenten chips, pizza, het was er allemaal! Ik heb helaas niet alles kunnen proeven, maar wel een hoop. Ik was heel enthousiast over de overheerlijke verse dadels en groenten chips. Het leuke vond ik dat je het niet alleen ter plekke kon opeten, maar ook mee naar huis kon nemen wat ik natuurlijk heb gedaan. Iets minder enthousiast was ik over de springrolls. Ze waren vooral gevuld met heel veel mie en weinig groenten en garnalen. Maar uit iets negatiefs moet je altijd iets positiefs halen en dus ga ik komende week zelf aan de slag om lekkerdere springrolls te maken. Het recept zal ik natuurlijk met jullie delen;)

Streekproducten
Het viel me op dat in vergelijking met het Food Truck TREK Festival veel gebruik werd gemaakt van producten uit de streek. Ik ben hier zelf een voorstander van, omdat je door samenwerking met lokale ondernemers relatief meer pure en verse producten kan aanbieden. En dat proef je natuurlijk terug in de smaak!

Voor iedereen toegankelijk
Het is een toegankelijke markt voor jong én oud zonder entree. Doordat de diversiteit aan kraampjes zo groot is, is er voor ieder wat wils. Je kan bijvoorbeeld een workshop doen, gemasseerd worden, gezondheidsadviezen krijgen, een theatershow bekijken of even genieten van live-muziek onder het genot van een hapje en een drankje. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. Als gezin uitje op zondag dus ook niet verkeerd.

Locatie & Sfeer
Wanneer je het festivalterrein oploopt word je gelijk vrolijk. Het was er vanaf het begin al gezellig druk en er heerst een relaxte sfeer met een fijn muziekje op de achtergrond. Ook niet onbelangrijk; je kan op 5 minuten loopafstand gratis parkeren

 Gezond
Op de FeelGood Market wordt gebruik gemaakt van (bijna) allemaal verse en pure producten zonder toegevoegde geur,-kleur- en smaakstoffen en daar hou ik van! Dat de producten daarnaast ook allemaal gezond zijn en weinig calorieën en vet bevatten kan ik helaas niet zeggen. Maar op zijn tijd moet dat ook kunnen, zolang je maar bewuste keuzes maakt en geniet!

Prijs
Wat ik een nadeel vond is dat de meeste producten aan de prijzige kant waren en niet altijd het geld waard was. In mijn geval bij de springrolls en dat vond ik wel een tegenvaller!

Eind oordeel
Wanneer je zin hebt in een gezellig dagje uit met creatieve activiteiten, hapjes, drankjes, demonstraties en workshops dan zit je bij de FeelGood market helemaal goed.
Ben je een echte foodlover en ga je vooral voor het kwalitatief betere eten en drinken + een gezellige sfeer? Bezoek dan een van de Food Truck TREK festivals. Hier heb je een ruime keuze aan lekker én goed eten in een sfeervolle omgeving!

Ben je enthousiast geworden? De FeelGood Market kan je gewoonlijk iedere 3e zondag van de maand van 12.00-18.00 op Strijp-S in Eindhoven bezoeken.

 Heb je mijn blog al gelezen over  de 8 tips die je kan gebruiken om gezond te kunnen genieten van een Food Festival? Deze tips zijn ook goed toepasbaar tijdens een bezoek aan de FeelGood Market!

Liefs, Vivienne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FeelGood Market

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment
  1. […] tijdje geleden schreef ik een foodblog over de FeelGood Market in Eindhoven. De springrolls die ik daar had gegeten waren niet zo smakelijk. Jammer, maar geen ramp, want nu […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *