Review: Hello Fresh Maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn de laatste tijd helemaal hot! Hello Fresh was de eerste grote aanbieder, maar in korte tijd is de concurrentie sterk gegroeid en storten zelfs supermarktketens zich op de maaltijdboxen. Allemaal spelen ze in op het gemak van de consument. Het doel? Snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten waar je geen seconde over na hoeft te denken want alle boodschappen worden bij jou thuis bezorgd.

Tegenwoordig maken zo’n 24.000 huishoudens in Nederland gebruik van maaltijdboxen en dan kan ik als diëtiste en foodie natuurlijk niet achterblijven! Ik had nog een kortingsbon van Hello Fresh dus mijn keuze was snel gemaakt.

Op zondag werd de 3 dagen maaltijdbox voor 2 personen netjes op de afgesproken tijd bezorgd. Ik voelde mij weer net een klein meisje dat met sinterklaas haar cadeautjes zo snel mogelijk wilde uitpakken, want ik was zo nieuwsgierig naar de inhoud ;) Gelukkig werd ik blij verrast. Alle producten waren vers en de recepten bevatten soms verrassende combinaties. Ik kreeg zin om er mee aan de slag te gaan! Lees hieronder welke gerechten ik heb gemaakt én mijn ervaringen.

salade zalm en spruitjes

 

Dag 1: Aardappelsalade met gerookte zalm, spruiten en ei
Ingrediënten: Roseval aardappelen, spruiten, vrije- uitloopei, kropsla, gerookte zalm en dille

Ik ben gek op gerookte zalm, maar spruiten zijn niet mijn favoriete groenten. Maar als je ze in huis hebt is het zonde om ze weg te gooien toch? Roseval aardappelen eet ik eigenlijk nooit, maar vanaf nu ga ik dat zeker vaker doen! De salade was namelijk erg lekker en makkelijk. De combinatie van Roseval aardappel (lekker stevig en niet kruimig), ei en gerookte zalm was top! Spruitjes blijven niet mijn favoriete groente, maar in combinatie met de andere ingrediënten waren ze nog best lekker.

Dag 2: Gele curry met bloemkool en zilvervliesrijst
Ingrediënten: zilvervliesrijst, bloemkool, venkel, rode peper, kippendijfiletreepjes, gele currypasta, kokosmelk en sojasaus

Curry’s maak ik regelmatig, maar dan hou ik het meestal bij de rode curry’s, omdat ik niet zo van kerrie houd. Gelukkig bevatte deze gele currypasta geen kerrie dus had ik geluk. De foto is helaas niet zo mooi geworden, maar de smaak was er niet minder om. De curry was licht pittig. Omdat de bloemkool en venkel nog lekker knapperig waren had je een goede bite. Ohja! de tip om de rijst eerst even kort te bakken in een klontje boter en daarna pas te koken is echt een aanrader, zo word je rijst veel smeuiïger. Kortom; Een makkelijke en snelle curry voor een doordeweekse dag!

Dag 3: Tomaat paprikasoep met parelcouscous en soepstengels
Ingrediënten: ui, knoflookteen, pruimtomaat, rode paprika, gedroogde abrikozen, verse dragon, parelcouscous, ciabatta en crème fraîche

Op deze dag moest ik ’s avonds werken en daarom was deze soep ideaal, omdat ik deze ’s ochtends al kon bereiden en mee naar het werk kon nemen als avondmaaltijd. En ik moet zeggen, dit was mijn favoriete gerecht uit de maaltijdbox! De combinatie van parelcouscous en abrikoos verraste mij positief. Door de abrikoos kreeg de soep een subtiele zoete smaak en de parelcouscous zorgde voor een lekker vulling. Ik had nog nooit parelcouscous gegeten, maar ik vind het eigenlijk veel lekkerder dan gewone couscous! De reden hiervan is dat de structuur een beetje op pasta lijkt en daar ben ik dol op.. Dit recept ga ik zeker vaker maken. Omdat ik zo enthousiast ben over deze soep deel ik het recept hieronder met jullie;)

Tot zover de gerechten uit de maaltijdbox van Hello Fresh. Hieronder mijn positieve en minder positieve ervaringen van de maaltijdbox.

Gezond:
De gerechten uit de maaltijdbox voldeden qua voedingswaarden allemaal aan de criteria van de richtlijnen goede voeding. En dat is positief, want je bent dus verzekerd van een gezonde maaltijd op tafel voor het hele gezin. Bij ieder gerecht staan de exacte hoeveelheid vetten, koolhydraten, eiwitten en vezels beschreven waardoor je een goed inzicht krijgt in de voedingswaarde van je maaltijd.

Gemak:
Soms heb je gewoon even geen inspiratie voor het avondeten en dan is het ideaal om alle boodschappen voor 3 of 5 dagen al in huis te hebben en alleen het recept nog te hoeven volgen. Omdat gezinnen het vaak druk hebben en het koken er af en toe bij in schiet vind ik een maaltijdbox een gezond alternatief. Op deze manier neig je minder snel naar een snelle en ongezonde afhaalmaaltijd.

Afwisselend:
De recepten van Hello Fresh en andere maaltijdbox aanbieders zijn iedere week zeer afwisselend. Hierdoor heb je genoeg variatie in je voedingspatroon. Ook kan je hierdoor inspiratie op doen voor als je een keer niet weet wat je moet koken. Je krijgt een heel boekje met alle recepten erbij dus keuze genoeg!

Allergenen informatie
Bij ieder recept staan alle allergenen die in het gerecht zitten. Dit is handig zodat je zeker weet dat het veilig is wat je eet. Helaas houdt Hello Fresh nog geen rekening met de samenstelling van de maaltijdbox voor mensen met een allergie. Hopelijk in de toekomst wel!

Hoeveelheid:
De hoeveelheid in mijn maaltijdbox voor 2 personen was zeer ruim. Ik heb iedere keer een ruime portie overgehouden waar een derde persoon nog van zou kunnen eten. Ideaal om een extra portie in te vriezen zodat je er nog een keer van kunt smullen:).

Prijs:
De prijs is aan de hoge kant. Je betaalt voor een 3 dagen maaltijdbox voor 4 personen ongeveer €4,90,- per persoon. Wanneer je zelf boodschappen doet kan dit een stuk goedkoper. Maar voor die paar extra euro’s hoef je niet meer de deur uit en het bespaart je een hoop nadenken. Vind jij het die paar extra euro’s waard?

Verpakkingsmateriaal:
Het enige wat bij mij een negatief gevoel opwekte was de hoeveelheid verpakkingen! Omdat de producten in afgepaste hoeveelheden geleverd worden, is er meer verpakkingsmateriaal nodig. En er gaat natuurlijk ook nog eens een kartonnen doos om..

Conclusie:
De maaltijdbox van Hello Fresh is mij goed bevallen. Het is leuk om met nieuwe recepten te werken en hier weer inspiratie uit op te doen voor mijn foodblogs. Ik denk dat ik zeker nog een keer gebruik ga maken van een maaltijdbox alleen dan van een andere aanbieder. Ik ben namelijk benieuwd of er verschil is.

Zoals beloofd hieronder het recept!

 

 

 

 

curry met box

tomaat paprika soep

 

Tomaat-paprika soep met parelcouscous en soepstengels

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 35-40 minuten


Benodigdheden

1 ui, 2 knoflooktenen, 4 pruimtomaten, 1 rode paprika, 6 gedroogde abrikozen, 1 bouillonblokje, 30 ml olijfolie, peper en zout, vers bosje dragon, 75 gram parelcouscous, 2 ciabatta broodjes en 100 ml crème fraîche


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden en kook 300 ml water per persoon

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen fijn. Hak de dragon fijn.

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in 3 repen. Besprenkel de repen met olijfolie en knoflook op een bakplaat met bakpapier. Bak 6-8 minuten in de oven.

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 eetlepel crème fraîche toe per persoon en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de parelcouscous toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met knoflook-soepstengels

Heb jij al eens een maaltijdbox geprobeerd en wat waren jou ervaringen? Deel ze hieronder!

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

 

2 Comments
  1. Vandaag toevallig begonnen met de allerhande box van de appie; was erg lekker en met veel groenten! Nadeel: 1010 kcal voor een persoon (lasagne) moet ik niet elke dag doen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *