Review | Foodhallen Amsterdam

 

Afgelopen weekend ging ik samen met vriendinnen een weekend naar Amsterdam. Een bezoekje aan de Foodhallen mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken ;) Lees hier mijn ervaring!

De hallen:
De foodhallen bevindt zich in de Hallen van Amsterdam. Dit gebouw was vroeger de tramremise van Amsterdam. Het gebouw bestaat uit 7 hallen die zeer divers zijn ingedeeld. Zo is er een filmhal, een bibliotheek, een hotel, een ambachtenhal, een kinderdagverblijf en natuurlijk de foodhallen. Ook komen twee weekenden per maand ambachtelijke, huisgemaakte en handgemaakte foods & non-foods bij elkaar. Dit zijn vooral jonge merken uit Amsterdam en omstreken. Het is zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan!

Foodhallen                                             Foodhallen

De Foodhallen:
Daar kwamen we voor! Op zaterdagmiddag was het erg druk, maar gelukkig konden we met z’n allen een plek bemachtigen. Omdat er zoveel eettentjes waren heb ik allereerst een rondje gelopen om mij te oriënteren wat voor lekkers er allemaal was. Het assortiment is zeer uitgebreid. Sushi, burgers, pulled pork, raclette, springrolls, smoothies, bitterballen, pannenkoeken, poffertjes, wraps, bruchetta met buffelmozarella en ga zo maar door. Voor ieder wat wils!

Zelf heb ik voor de futomaki sushi met garnalen in tempura gekozen en daarbij een heerlijke kip teriyaki. Ik heb er geen moment spijt van gehad, want het was erg smaakvol. Met z’n negenen hebben wij bijna alle gerechten van de Foodhallen geprobeerd. We hebben hier allemaal zo lekker gegeten, dat ik te laat was om overal foto’s van te maken. Beetje zonde, maar van mijn eigen gerecht heb ik gelukkig wel een foto;)

Foodhallen Amsterdam

Prijs kwaliteit verhouding:
De prijzen van alle gerechten zijn iets hoger dan wanneer je ergens gaat lunchen in de stad. De prijs van een goed gevulde lunch inclusief drank ligt bij de Foodhallen tussen de €10,00 en €15,00. De kwaliteit van het eten van wat ik heb geproefd (en dat was veel) was allemaal erg goed. Het was vol van smaak, vers bereid en er zaten verrassende smaken tussen.

 Foodhallen Amsterdam

Locatie & bereikbaarheid
De Foodhallen bevindt zich in Amsterdam West. Vanaf het centrum hebben wij er ongeveer 30 minuten over gelopen. Prima te doen dus én gezond;) Vanaf het Centraal Station kan je ook de tram pakken en dan ben je er in ongeveer 10 minuten. Daarnaast beschikken de Hallen Amsterdam over een parkeergarage en kan je gratis je fiets stallen. Genoeg vervoersmogelijkheden!


Eindoordeel:
Al met al vind ik de Foodhallen een erg leuke en makkelijk bereikbare plek. Je kunt er zowel lunchen, borrelen als dineren, want er is een overload aan FOOD! Dankzij het uitgebreide assortiment is het voor jong en oud een toegankelijke plek. Ook de sfeer was goed. Het is een bijzondere experience. Iedereen is lekker aan het eten en drinken en ziet hoe je eten vers bereid word. Ik vind het daarom niet erg om er een beetje extra voor te betalen, want de kwaliteit is top en het is weer eens wat anders dan een broodje oude kaas. Daarbij vind ik de diversiteit in de hallen van Amsterdam uniek en dat maakt het een extra leuke plek voor een dagje uit!

 

Heb jij de Foodhallen in Amsterdam of ergens anders in Nederland bezocht? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen. Schroom niet en deel ze vooral in een reactie hieronder.

 

Liefs, Vivienne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *