Spaghetti met gegrilde asperges, radijs, gerookte zalm & zelfgemaakte pesto

Het aspergeseizoen is gestart! Heerlijk vind ik ze. Zowel de witte als de groene. Witte asperges maak ik eigenlijk nooit zelf klaar. Die eet ik altijd bij mijn ouders in Limburg op de traditionele manier en daar smaken ze toch altijd het beste. Wel kook ik veel met groene asperges. Ik vind het fijn dat ze zo veelzijdig zijn. Je kan ze grillen, bakken en koken en smaken lekker in salades, pastagerechten en kunnen gecombineerd worden met veel soorten vlees, vis of vegetarisch. Ik kwam er laatst achter dat ik nauwelijks pastagerechten op mijn foodblog heb staan, terwijl ik daar zelf een enorme liefhebber van ben. Daarom deel ik vandaag een heerlijke lente pasta met gegrilde asperges, radijs & gerookte zalm.

Hieronder lees je het recept.

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen


Benodigdheden:

 • 300 gram volkoren spaghetti
 • 400 gram radijs
 • 300 gram asperges
 • 250 gram gerookte zalm, in stukjes
 • 2 tenen knoflook
 • 50 gram cashewnoten
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • 40 ml eetlepels olijfolie
 • ½ citroen of 1,5 eetlepel citroensap uit een flesje
 • Snuf Peper & zout

Bereidingswijze:

Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een grillpan of oven tot 220 graden.

Snijdt de radijs in plakjes van  ca. 3 mm.

Leg de radijs en groene asperges in de pan en bak ca. 3 minuten per kant of grill deze ca. 5 minuten op de grillstand in de oven.

Doe de cashewnoten, knoflook,  olijfolie, citroensap en het loof van de radijs (groene blaadjes) in een blender tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de spaghetti af. Garneer deze op een bord samen met de radijs en asperges, gerookte zalm en maak af met de pesto en Parmezaanse kaas.

Variatiemogelijkheden:

 • De gerookte zalm kan vervangen worden door (gerookte) kipfilet, maar is ook erg lekker als vegetarisch gerecht zonder vlees of vis
 • De groene asperges kunnen ook vervangen worden door witte asperges. Deze kook je eerst en kunnen daarna gegrild worden

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *