Beschuit met vanillepudding, aardbeien, frambozen & bramen

Meestal ben ik diegene die cliënten adviseer of inspireer met nieuwe recepten. Maar vorige week waren de rollen omgedraaid. Een cliënt vertelde dat ze op een beschuitje een proteïne vanille pudding had gedaan in plaats van room en had gegarneerd met aardbeien! Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik de beschuit (met muisjes) weer herontdekt en kreeg gelijk zin om hier mee te gaan experimenteren om een voedzaam tussendoortje te creëren. Met slechts drie ingrediënten heb je een heerlijk zomers zoet en tussendoortje of lunch. Hieronder lees je voor waarom ik voor welke producten gekozen heb en lees je het recept!

Beschuit:
En dat is goed gelukt! Ik heb gebruik gemaakt van de beschuiten van Tasty Basics. Deze heb je in twee varianten. Meerzaden en zonnebloempitten/pompoenpitten. Deze zijn qua voedingswaarde nagenoeg gelijk en beiden rijk aan smaak! De beschuiten van Tasty basics bevatten in tegenstelling tot de witte en volkoren beschuiten geen toegevoegde suikers  en zijn daarom bijna de helft lager in koolhydraten. Daarnaast bevatten de Tasty basics beschuiten drie keer zoveel eiwit waardoor ze beter verzadigden. De hoeveelheid voedingsvezels zijn vergelijkbaar met een volkoren beschuit.

Pudding:
Er zijn verschillende soorten ‘’eiwitrijke’’ pudding die geen toegevoegde suikers bevatten. De suikers zijn hier vervangen door zoetstoffen en wanneer je niet dagelijks pudding eet is dit geen probleem om te gebruiken. Ik heb zelf de vanille proteine pudding van de Albert Heijn gebruikt. Deze is veel gunstiger geprijsd dan de A-merken. Onderaan het recept deel ik nog meer alternatieven.

Fruit:
Ik heb gebruik gemaakt van lekker zomerfruit. Aardbeien, bramen en frambozen zijn een lekkere combinatie met vanillepudding.

En dan nu het recept!

Benodigdheden voor 1 beschuit:

  • 1 beschuit van Tasty Basics (meerzaden of zonnebloempitten/pompoenpitten
  • 2 eetlepels proteïne vanille pudding AH
  • Circa 5 aardbeien / 8 bramen / 8 frambozen
  • Eventueel 1 blaadje munt

Bereidingswijze:

Verdeel de pudding met een lepel over de beschuit

Verdeel het fruit erover en garneer eventueel met munt

Variatiemogelijkheden:

  • Fruit: blauwe bessen, rode besjes of kersen zijn ook een lekker alternatief
  • In plaats van pudding kan er ook kwark gebruikt worden
  • Pudding: Lindahls vanille pudding of de vanille proteïne pudding van de Lidl is ook een lekker alternatief!

Geniet ervan!

Liefs, Vivienne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *